Spannende boeken

Hoek, Jozef – Vuurvogel

Inhoud:

Wanneer Rafael een jonge vrouw – Josefine – ernstig mishandelt, zet dat een reeks gebeurtenissen in gang die de verborgen activiteiten van een beveiligingsfirma dreigt te onthullen. Rafael verliest alles wat hem dierbaar is en zint op wraak, waardoor de veiligheid van Josefine opnieuw in het geding komt.

De confrontatie die volgt, drijft haar tot een vergaande daad van zelfbehoud en zet hen lijnrecht tegenover elkaar in een psychologisch schaakspel waarin voor beiden veel op het spel staat. Is Rafael uiteindelijk bereid zijn verleden onder ogen te zien?

Waardering:

Als Josefine Rafaël ontmoet lijkt dat een hele aardige en normale man. Maar als ze ‘s avonds ergens lopen en zij hem aanraakt ontploft hij. Hij mishandelt haar en laat haar achter.
Het is wat ongeloofwaardig dat ze daarna via de advocaat contact op neemt met Raf, alhoewel ze wel goed voorbereid naar hem toe gaat.
De gebeurtenissen daarna zijn bijna te bizar om te verzinnen.

Doordat er regelmatig stukken staan die Josefine geschreven heeft, wordt de spanning opgevoerd. De zaken waar de Firma zich mee bezig houdt dragen ook bij aan de spanning.

Het is dus echt een psychologische thriller geworden. Ik kan niet veel schrijven zonder het te veel te onthullen, maar het gedrag van Josefine tegenover Rafaël is niet geloofwaardig. Ze is verpleegkundige, geen psychologe, maar zo gedraagt ze zich wel.
Helaas vind ik er teveel dingen in staan die het verhaal ongeloofwaardig maken. Dat is jammer, want daardoor is het boek een stuk minder prettig om te lezen.

Gegevens:

Uitgeverij Scholten
ISBN 978 94 92959 96 6
Aantal blz: 318
Prijs: € 18,95
Prijs e-book: € 9,30