Spannende boeken

Veenman, Sjoerd – Bedreigd

Inhoud:

Een zaak voor inspecteur Maritz.

Een dreun, gevolgd door het geluid van versplinterend glas. (…) Hij schrikt zo dat hij zich even niet kan verroeren. Twee, drie lange seconden staat hij als aan de grond genageld. Dan laat hij zich op zijn knieën zakken. Het is zover, een aanslag! Hij wordt beschoten. Heeft hij hier niet steeds op gewacht?

Als inspecteur Maritz de opdracht krijgt om de impopulaire wethouder Werner te beschermen, blijkt algauw dat er meer gevaren dreigen, en niet alleen voor Werner. Toch staat Maritz voor raadsels als de bedreiging steeds ernstiger vormen aanneemt. Werner heeft genoeg vijanden, maar het komt aan op bewijzen.

Tot zijn verrassing vindt Maritz de antwoorden op zijn vragen op een andere plaats dan hij had verwacht.

Waardering:

Dit is het derde deel in een serie over detective Marlitz. De detective is christelijk en dat kun je goed merken in dit boek. Toch komt het niet gekunsteld over, maar heel natuurlijk.
Het verhaal zit goed in elkaar en je blijft tot het einde in onzekerheid over de dader. Erg spannend is het niet, je kunt dit meer een detective noemen.
Het boek is niet zo dik met maar 177 bladzijden, maar daar is de prijs dan ook naar. Van mij had het wel twee keer zo dik mogen zijn, want het is een leuk en boeiend boek.

Gegevens:

Uitgeverij Gebr. Koster
ISBN 9789055516988
Aantal blz: 177
Prijs € 10,00