Eigentijdse romans

Hoff, B.J. – Rivier van genade

Rivier van genade is het laatste deel van de trilogie De jaren in Rivierhaven. Eerder verschenen Rachels geheim en Op de proef gesteld

Inhoud:

Rachel Brenneman dacht dat liefde niet meer voor haar was weggelegd na de dood van Elie…
Kapitein Jeremiah Gant zette haar gedachten echter helemaal op zijn kop toen hij levensgevaarlijk gewond aankwam in de Amishgemeenschap van Riverhaven. En nu Rachels moeder gelukkig getrouwd is met Dr. David Sebastian – na zijn bekering tot het Amish geloof -lijkt het wel zeker dat ook Jeremiah bereid is zich te bekeren. Maar als bisschop Graber weigert Jeremiah toe te laten, lijkt alle hoop verloren. 
Kan Rachel gelukkig worden door zich in de armen te werpen van de weduwnaar Samuel Beiler? Zijn argumenten om Rachel over te halen met hem te trouwen, lijken acceptabel- hoewel ze niet van hem houdt.
Een volgende aanval op het Amish dorpje brengt het leven van Rachel in gevaar. Als ook de aantrekkelijke weduwe Ellie Sawyer probeert ingang te vinden bij Jeremiah, wordt Rachel boos. Waarom geeft God haar niet het geluk waar ze naar zoekt? 

Waardering van Marijke:

Het verhaal gaat verder waar het tweede deel stopte. Riverhaven wordt nog steeds lastiggevallen en het is niet bekend door wie. Jeremiah heeft geen toestemming gekregen om zich bij de Amish aan te sluiten. 
Maar dan overlijdt de bisschop en moet er een nieuwe gekozen worden. Hierdoor bloeit de hoop weer wat op. Maar wanneer Samuel Beiler de nieuwe bisschop wordt, wordt alle hoop de grond in geboord. Samuel wil nog steeds met Rachel trouwen en probeert op een onprettige manier zijn zin door te drijven. 
Intussen lijkt het of de onbekende belager het op Rachel persoonlijk heeft gemunt. Jeremiah gaat op onderzoek uit.
Een rustig kabbelend verhaal, aansluitend op de eerdere delen. Het plot is niet zo verrassend. Het einde is wat abrupt, er had voor de aardigheid nog één hoofdstukje achteraan gemoeten. 

Waardering van Jolanda:

Dit derde deel is echt de afsluiting van de serie. Eindelijk wordt duidelijk wie voor al de aanslagen verantwoordelijk is. Dat is inderdaad wel wat voorspelbaar.
Rachel en Jeremiah hebben nog steeds geen verkering, omdat het niet mag van de bischop. Als er een nieuwe bischop moet worden gekozen wordt het heel spannend voor hen.
Het is een makkelijk leesbaar boek met af en toe wat spanning.

Gegevens: 

Uitgeverij: Het zoeklicht
ISBN: 9789064511691
Aantal pagina´s: 314
Prijs: € 19,95