Eigentijdse romans

Gray, Tammy – Om eerlijk te zijn

Inhoud:

In ‘Om eerlijk te zijn’ van Tammy Gray grijpt January Sanders alles aan om haar liefdesverdriet te ontsnappen. Als ze een tijdelijke baan aangeboden krijgt in de kerk van haar tante, neemt ze deze kans dan ook met beide handen aan ondanks dat ze niet gelovig is. Ze besluit die gedachten voor zich te houden en de gemeenschap te helpen terwijl ze haar gebroken hart heelt. Maar als ze in de kerk een knappe, gelovige gitarist ontmoet, wordt het toch steeds lastiger om haar leugentje om bestwil vol te houden. January besluit toch te blijven, zelfs als dat betekent dat ze moet doen alsof ze in God gelooft. Liegen over haar geloof wordt nog moeilijker als ze regelmatig haar tantes tuinarchitect tegen het lijft loopt. Hij lijkt alles over haar verleden te weten en wijst haar meedogenloos op haar fouten. Zal haar weerstand tegen de waarheid haar kans op geluk vergooien?

Waardering:

Als de relatie van January stuk gaat klopt ze ten einde raad bij haar tante Doreen aan. Die biedt haar een huisje op het terrein aan en tipt haar over een tijdelijke baan in haar kerk. Ze weet dat January nooit naar de kerk is geweest en niet in God gelooft, maar zegt dat dat niet geeft.

January krijgt de baan en leert langzamerhand het kerkjargon. Ze is goed in organiseren door haar buitengewone gave om alles wat ze leest te onthouden.

Maar als ze verliefd wordt op Cameron zal ze toch eerlijk moeten zeggen dat ze niet gelooft, of kan ze daar nog even mee wachten?

Op het terrein van haar tante loopt ze regelmatig tegen Dillon op, die zijn eigen trauma’s verwerkt. Hij geeft ongezouten zijn mening en lokt Jan uit haar schulp. Het doet haar goed en ze ontdekt dat ze het moeilijk vindt om anderen te vertrouwen en dichtbij haar te laten komen, doordat haar eigen vader en eerste stiefvader haar in de steek lieten.

Een boeiende roman met humor en liefde, maar ook een duidelijke christelijke boodschap. Mooi om te lezen hoe God bezig kan zijn in een mens.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029734936
Aantal blz 384
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave september 2023

Extra:

Lees het leesfragment