Eigentijdse romans

Holmes, Gina – Geef me vleugels

Inhoud:

De 18-jarige Penny Carson trouwt een knappe boerenknecht en ontvlucht zo het gehucht waarin ze is opgegroeid. Hun wittebroodsweken zijn echter nog niet voorbij of hij heeft haar al een keer geslagen. En dat zal niet de laatste keer zijn. Als Trent gewond raakt en hij niet langer in hun onderhoud kan voorzien, moet hij Penny toestaan om als schoonmaakster aan het werk te gaan. Op haar schoonmaakadresjes ontmoet ze twee totaal verschillende vrouwen die haar leren om voor zichzelf op te komen.

Waardering:

Het idyllische plaatje van de cover verbergt een minder mooi verhaal. Een verhaal van mishandeling.
Over het trouwen en het vertrek van Penny en Trent wordt maar summier geschreven. Het is niet helemaal duidelijk waarom Penny het nu thuis zo slecht heeft.
Opeens zijn ze 10 jaar verder. Ze hebben al die tijd geprobeerd kinderen te krijgen. Penny is behoorlijk depressief, maar dat zou je ook wel worden van zo’n mishandelende man.
Het bedrijfsongeval van Trent en het verwachten van een kind veranderen de situatie. De verandering van Penny zelf komt vooral doordat Penny in contact komt met Callie Mae en Fatimah.
De uitspraken die Fatimah doet zijn af en toe hilarisch. Goed overgebracht door de vertaalster!
Het boek leest gemakkelijk en is boeiend, maar is niet erg diepgaand. Het geeft wel meer inzicht in de situatie en het denken van mishandelde vrouwen.

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029721202
Aantal blz: 303
Prijs: € 19,95