Spannende boeken

Collins, Brandilyn – Amaryllis

Inhoud:

In het stadje Amaryllis, Mississippi, zijn in drie jaar tijd vijf vrouwen van middelbare leeftijd vermoord, alle drie in hun eigen huis. De dader verborg de slachtoffers in een kledingkast. Als er opnieuw een lichaam van een vrouw wordt gevonden in een kast, vinden drie vrouwen onafhankelijk van elkaar sporen van de dader. Ze verdenken alleen allemaal een andere man. Wie heeft het bij het rechte eind.

Waardering:

In het rustige stadje Amaryllis worden vijf vrouwen vermoord. Allemaal op dezelfde wijze… en de politie heeft geen idee wie de dader is. 

Drie inwoners van het stadje denken te weten wie de moordenaar is.
De één probeert dingt angstvallig geheim te houden, terwijl de ander probeert om aangifte te doen.
Maar wie heeft er gelijk? 
Er lopen drie verhaallijnen door elkaar heen. Cherrie Mae verdenkt de burgemeester. Deena verdenkt haar broer en Tully haar man. De drie vrouwen vertellen hun verhaal aan elkaar en proberen zo samen uit te zoeken wie de dader is. 
Het is voor de lezer tot het einde toe onduidelijk hoe de vork in de steel zit. Een pluspunt! 
Toch had ik meer van Brandilyn Collins verwacht, afgaande op haar eerder verschenen boeken. Er wordt erg weinig emotie van de hoofdpersonen beschreven. Een seriemoordenaar in de stad… het moet vreselijk eng zijn. Maar dit komt in het boek niet zo naar voren. Jammer, er had meer uit het verhaal gehaald kunnen worden.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789029721042
Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 19.95