Nederlandse romans

Horst, Bram van der – Dubbele agenda

Inhoud:

Opeens hoorde ik een geluid. Het kwam niet uit de hal maar uit de woonkamer! De tuindeuren! schoot het door mij heen. Naar buiten draaiende deuren zijn altijd gemakkelijker te kraken dan voordeuren, had ik weleens gehoord. Als hij maar niet de keuken binnenkwam! Ik was niet opgewassen tegen inbrekers en zeker niet tegen moordenaars. Thijs Leeman probeert het verlies van zijn vader te verwerken en komt daarbij tot bizarre ontdekkingen. Die brengen hem bij de vraag wie zijn vader echt was. Had zijn vader een dubbele agenda en twee gezichten? Zo ja, wat was zijn ware gezicht? Vragen waar Thijs een antwoord op wil vinden. De zoektocht brengt hem in groot gevaar. Uiteindelijk vlucht hij samen met zijn moeder de stad uit. Of de problemen daarmee opgelost zijn, is nog maar de vraag.

Waardering:

Geschokt hoort Thijs Leeman aan dat zijn vader bij een ongeval om het leven is gekomen en dat er hoogst waarschijnlijk opzet in het spel is. Wie zou zijn vader kwaad willen doen? Als de dagen verstrijken komt Thijs er steeds meer achter dat zijn vader niet de man is wie hij dacht te kennen. Dat  Freek Leeman er, in de weken waarvan zijn gezin dacht dat hij op zee zat, er een heel ander leven op na hield. Een bizarre ontdekking die steeds maar erger lijkt te worden.

Als je in ‘Dubbele agenda’ begint, heeft het verhaal je meteen te pakken. De eenvoudige schrijfstijl leest makkelijk weg. En natuurlijk omdat je weten wilt wat er nu aan de hand is.
Steeds weer doet Thijs nieuwe ontdekkingen over het dubbelleven van zijn vader, je bent nieuwsgierig hoe het verhaal verder gaat. Het boek is in ik-vorm vanuit Thijs geschreven dus je leert hem het beste kennen. Toch is het zo geschreven dat meer personen goed betrokken raken bij het verhaal. De gevoelens die er natuurlijk veel zijn komen naar voren. Het had meer uitgediept kunnen worden maar daar is de stijl en omvang van het boek niet naar.
‘Dubbele agenda’ is een boek wat leest als een trein. Op de achterkant staat dat het een thriller is. Zo zou ik het niet noemen maar de spanning ontbreekt zeker niet. Een aanrader ook zeker voor jongeren!

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN: 9789087186128
Aantal pagina’s: 200
Prijs: € 14,95
Prijs e-book: € 10,99
Uitgave: oktober 2021