Nederlandse romans

Runhaar, Jose – Ongekend

Inhoud:

Kort nadat Lara Steege is geboren, verdwijnt haar vader plotseling uit haar leven. Ze groeit op met haar moeder en zus, die beiden gezworen hebben nooit over hem te zullen spreken. Maar Lara heeft een sterke behoefte te weten wie haar vader is.

Wanneer haar moeder overlijdt, besluit Lara definitief haar vader op te sporen. Tijdens deze zoektocht ontdekt ze een familiegeheim dat alles op losse schroeven lijkt te zetten en wordt ze wederom geconfronteerd met de vraag die ze altijd heeft geprobeerd weg te stoppen: welk excuus is goed genoeg voor een vader om zijn gezin achter te laten? En wil ze de waarheid rondom zijn vertrek eigenlijk wel weten?

Waardering:

Lara heeft haar vader nooit gekend. Haar moeder heeft nooit over hem willen praten en ook haar oma en opa niet. Dat heeft geleid tot veel ruzie tussen Lara en haar moeder. Ook haar zus Karen heeft geen begrip voor al Lara’s vragen.
Als hun moeder sterft gaat Lara op zoek naar haar vader. Via een vriend van hem reist ze naar Noorwegen. Maar daar is hij weer weg gegaan.
Daarna vertrekt ze al weer snel als haar oma haar een adres geeft. Zij beseft dat Lara toch niet zal rusten voor ze haar vader gevonden heeft.
Maar als Lara het medaillon van haar moeder laat vallen doet ze een grote ontdekking die haar wereld op zijn kop zet. Wat is er nog meer allemaal verzwegen?

Een boeiende roman die niet voorspelbaar is. Dat is knap. De personages zijn wat vlak en Lara wordt wel erg veel niet goed (valt bijna flauw). Het christelijke geloof is aanwezig maar Lara lijkt het juist te ontwijken in haar zoektocht.

Gegevens:

Uitgeverij Plateau
ISBN 9789058041685
Aantal blz: 296
Prijs: € 19,99