Historische romans

Hunter, Kristi Ann – Een masker van bevalligheid

Inhoud:

Lady Georgina Hawthorne heeft altijd geweten dat ze een goed huwelijk zal moeten sluiten. Na jarenlang onvermoeibaar de details van haar debuutseizoen te hebben voorbereid, verwacht ze een verpletterende indruk te maken en te kunnen kiezen uit een aantal aanvaardbare huwelijkskandidaten.

Colin McCrae, die wel geld en invloedrijke zakelijke connecties heeft maar geen adellijke titel, wordt overal uitgenodigd maar nergens geaccepteerd. Hij is van plan om ooit te trouwen, maar beslist niet met een oppervlakkige vrouw als lady Georgina, die zich alleen maar lijkt bezig te houden met status en uiterlijk.

Achter Georgina’s bevallige en vlekkeloze uiterlijk gaat echter een beschamend geheim schuil, waaruit haar sociale ambities voortkomen. Een geheim dat ze angstvallig verborgen probeert te houden – en dat Colin dreigt te ontdekken. Hoewel ze beiden de ander uit de weg willen gaan, voelen ze zich toch tot elkaar aangetrokken. Is het verwerkelijken van hun dromen de offers waard die ze ervoor moeten brengen?

Waardering:

In dit boek maken we kennis met de familie Hawtborne. Lady Georgina maakt dit jaar haar debuut. Dit doet ze met veel vertoon en opsmuk. Zo, dat je haar als lezer in eerste instantie niet bovenaan je lijstje met favoriete  personen hebt staan.
Ook maken we kennis met Colin McCrae. Iemand die zich ook in de hogere kringen begeeft maar een aanzienlijk stuk lager op de maatschappelijke ladder staat.
Voor lady Georgina in ieder geval zo laag dat ze hem nauwelijks een blik waardig keurt.
Toch blijven hun wegen zich elke keer kruisen. Tot grote ergernis van vooral Georgina. Ze heeft haar zinnen gezet op de hertog van Marshington en wil zich door niets en niemand van hem af laten leiden.
Stukjes bij beetjes leer je Georgina iets beter kennen. Het blijkt dat er achter het masker wat ze opzet een onzekere jonge vrouw schuilgaat. Al vanaf haar kinderjaren verbergt ze een geheim, samen met haar kindermeisje en bondgenoot Harriette.
Het moet net Colin zijn die achter haar geheim komt. En tot Georgina’s verbazing veroordeeld hij haar niet maar stimuleert hij haar juist om haar geheim te delen met haar familie.  Ondertussen gebeuren er allerlei dingen en brengen de omstandigheden Colin en Georgina nog dichter bij elkaar. Wat in het begin al duidelijk was en natuurlijk ook past in het genre boek; hoewel ze er beide tegen vechten, hun gevoelens voor elkaar worden te sterk. Het boek bevat meer inhoud dan je in eerste instantie zou denken. Het is een echte historische roman maar de omstandigheden en de gesprekken die gevoerd worden tussen Colin en Georgina maken het tot één van het betere soort.
Wel komen sommige dingen wat vergezocht en onwerkelijk over. Maar dat zal liefhebbers er niet van weerhouden te genieten van deze roman!

Gegevens:

Uitgeverij: Grace Publishing House
ISBN: 9789492234346
Aantal pagina’s: 410
Prijs: € 20.00