Nederlandse romans

Grandia, Marianne – Onder zijn vleugels

Inhoud:

 
Hoe meer gezondheidsklachten Riemke krijgt, hoe meer ze piekert. Wat als ze ernstig ziek blijkt te zijn? Welke impact zal dat op haar gezin en haar toekomst hebben? Ook laait de oude angst weer op dat ze bij God een dichte deur zal vinden. En waarom geneest Hij de een wel en de ander niet?
 
Jim verblijft tijdelijk in het dorp waar Riemke woont om de oude kapel in het bos op te knappen. Als hij Riemke ontmoet, voelt hij aan dat het niet goed met haar gaat. Hij wil graag helpen, maar ze zijn vreemden voor elkaar. Wat kan hij doen?
 

Waardering:

 
In dit boek staan twee thema’s centraal: genezing door God en geloofszekerheid. 
Riemke heeft al sinds kind angst voor God. Door verschillende gebeurtenissen is dat versterkt. Ze denkt dat God haar niet wil aannemen en dat haar schuldbesef niet groot genoeg is. Maar ze durft er met niemand over te praten. Haar man, Bart, weet er wel wat van omdat ze er vaak nachtmerries over heeft.
Ze voelt zich al langere tijd niet goed. Maar als ze ineens geen gevoel in haar rechtervoet heeft gaat ze op zoek op het internet en terug naar haar huisarts. Nu wil ze een verwijzing, want de therapie tegen hyperventilatie hielp niets. Ze is ook erg moe de laatste tijd. Het lijkt wel of Bart er niets van begrijpt en alleen zijn werk nog maar belangrijk is voor hem. Ze dringt maar niet tot hem door.
 
De andere hoofdpersoon in het boek is Jim. Hij is opzichter bij het renoveren van de kapel in het bos. Hij heeft zijn eigen bagage met problemen, maar is een heel gelovige man. Als hij Riemke huilend bij de kapel ziet zitten voelt hij meteen een drang om haar te helpen. Maar zij neemt zijn hulp niet aan.
Later ziet hij een angstaanjagend visioen over haar. Hij bidt extra veel voor haar.
 
Het boek geeft een inkijkje hoe het is voor mensen die een ongelooflijke angst voor God hebben, maar ook hoe het kan voelen als je ziek bent of wordt. Het geeft geen pasklare antwoorden, maar geeft wel aan waar Hulp te vinden is.
 
Het verhaal is soms een beetje langdradig, omdat bepaalde onderwerpen telkens terug komen. Maar een paar weken kan ook erg lang duren als je op de uitslag van een test wacht over je gezondheid. 
Een pluspunt is het feit dat niet alleen genezingsdiensten maar ook ziekenzalving in de eigen gemeente worden belicht.
De schrijfster belooft achterin het boek een vervolg. Ik ben benieuwd!
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029727600
Aantal blz: 384
Prijs: € 22,99