Historische romans

Jagears, Melissa – Een bruid voor het leven

Onverwachte bruiden – deel 3

Inhoud:

In de steek gelaten door zijn postorderbruid heeft Silas Jonesey een hevige strijd moeten leveren om een patroon van slechte keuzes te doorbreken. Zijn gebeden om hereniging lijken nu eindelijk verhoord te worden, want zijn weggelopen vrouw heeft hem ingelicht over haar verblijfplaats.
Kate Dawson zou een postorderbruid worden, maar toen ze erachter kwam dat ze misleid was door haar aanstaande bruidegom, is ze als schooljuf gaan werken. Als de moeder van een leerling overlijdt, denkt Kate de zorg voor de negenjarige Anthony op zich te zullen nemen – totdat er plotseling twee mannen opduiken in de stad die beiden beweren de vader van de jongen te zijn.
Silas ziet dat Anthony van Kate houdt, en roept daarom haar hulp in om contact te krijgen met de jongen en voor de rechtbank zijn vaderschap te bewijzen. Hun gemeenschappelijke belangstelling voor Anthony leidt tot belangstelling voor elkaar, en Silas en Kate denken voorzichtig hun moeizame begin achter zich te kunnen laten. Maar geen van beiden is voorbereid op de geheimen en verwondingen uit het verleden die nog aan het licht moeten komen.
Kunnen de verwonde harten van Silas, Kate en Anthony hen samenbinden, of zullen ze door alles wat er tussen hen in staat hun hele leven eenzaam blijven?

Waardering van Marijke:

Na een mislukte poging als postorderbruid, is Kate werkzaam als onderwijzeres. Ze heeft vriendschap gesloten met de moeder van haar leerling Anthony. De vrouw is stervende en Kate is van plan de zorg voor Anthony op zich te nemen.
Maar dan arriveert er een man, Silas, die beweerd een brief gekregen te hebben van zijn vrouw, de moeder van Anthony.
En nog complexer is het als er een tweede man opduikt die beweerd de vader van Anthony te zijn.
Wachtend op een rechtzaak brengen Silas en Kate tijd met Anthony door. Hoewel Kate bevooroordeeld is richting Silas gaat ze anders naar hem kijken.
Vlak voor de uitspraak is Anthony spoorloos verdwenen. In deze zoektocht werken Silas en Kate nauw samen. Iets wat Kates reputatie niet ten goede komt!
Het komt zelfs zover dat ze haar baan verliest. Wat moet ze nu?
Een bruid voor het leven is het derde deel in de serie ‘Onverwachte bruiden’. Je verwacht na het lezen van de eerder verschenen delen dat het boek zal gaan over postorderbruiden. Hoewel Silas en Kate allebei ‘postorderbruidervaring’ hebben, leren ze elkaar in heel andere omstandigheden kennen.
Het verhaal heeft ook meer in zich dan alleen romantiek. De verdwijningen van Anthony geven spanning. En het verdriet uit Silas’ jeugd wat hem altijd blijft achtervolgen, speelt ook een belangrijke rol. Dit geeft het boek net iets meer diepgang dan de voorafgaande delen.
Het is erg leuk om weer iets te lezen over de hoofdpersonen uit de eerder verschenen delen. Dit derde deel is zelfstandig te lezen maar het is toch aan te raden om vooraan in de serie te beginnen.
Al met al een prachtig eind aan een mooie serie van historische romans. Aantrekkelijk van buiten, zeker zo mooi van binnen!

Waardering van Jolanda:

Kate is aan het les geven als ze gehaald wordt door Anthony. Zijn moeder lijkt nu te gaan sterven en ze rennen naar haar appartement. Daar aangekomen rennen ze bijna Silas omver, die door Anthony’s moeder Lucy is aangeschreven. Maar hij is niet de enige die ze geschreven heeft. Helaas heeft ze ook de gewelddadige Richard geschreven met wie ze na Silas heeft samengewoond. Na de dood van Lucy hoort Silas pas dat Lucy een zoon had, die wel eens van hem zou kunnen zijn. Als Richard die zoon mee neemt gaat hij een slecht leven tegemoet en dat moet voorkomen worden. Kate en Silas gaan samen op zoek naar bewijs dat Anthony een zoon van Silas is en niet van Richard. Maar dat is niet zo makkelijk te vinden. Net voordat de rechter uitspraak moet doen verdwijnt Anthony. Ze zoeken de hele stad af, maar kunnen hem niet vinden.
Het boek zit vol met spanning. Spanning om het vinden van Anthony en de toewijzing aan Richard of Silas, maar ook spanning tussen Silas en Kate. Ze groeien naar elkaar toe tijdens het zoeken, maar hebben ook hun angsten om zich te binden. En die staan een huwelijk in de weg.
Een heerlijk boek om bij weg te dromen! Het is het derde deel in de serie, maar kan goed los gelezen worden. De personen uit de eerdere delen komen slecht zijdelings in het boek voor.

Gegevens:

Uitgeverij: Grace Publishing House
ISBN: 9789492234049
Aantal pagina’s: 400
Prijs: € 20.00