Historische romans

Johnson, Christine – Verloren vrijheid

Beloften van het Zuiden – deel 3

Inhoud:

Als de Engelse Catherine Hayes in 1856 beide ouders en haar huis verliest, besluit ze de familie van haar moeder op te zoeken. Ze roept de hulp in van Tom Worthington, een dappere man uit Key West, die zijn brood verdient met het bergen van scheepswrakken. Wanneer Catherine aankomt op de plantage van haar familie, treft ze er een grote wanorde aan. Al snel wordt ze heen en weer geslingerd tussen twee uitersten – met Tom terugkeren naar Key West of de mouwen opstropen en een begin maken met het herstellen van de plantage. Een keuze die haar alles kan kosten…

Waardering:

Na het overlijden van haar vader besluit Catherine Hayes de oceaan over te steken om naar de plantage van haar familie in Louisiana te gaan. Een gewaagd plan want er is al jaren geen contact meer met deze tak van de familie. Maar Catherine heeft niets te verliezen. Als er door een stom problemen zijn met het schip ontmoet Catherine Tom Wortingthon. Hij woont in Key West en verdient de kost als loods en berger.
Tom is vastbesloten Catherine verder te vergezellen op haar reis. Voor een deel omdat hij Catherine wil helpen en om de aantrekkingskracht die er tussen hen is, maar voor een deel ook omdat hij al jarenlang op zoek is naar de man die het schip van zijn vader stal en nu een vermoeden heeft dat deze man iets met de plantage van Catherines familie te maken heeft.
Aangekomen bij de plantage gaat het niet zoals Catherine had verwacht. Alles ligt er verlaten bij en van haar familie is niemand te bekennen. Er is wel een beheerder, DeMorney. En laat dat nu net de man zijn waar Tom al jaren naar zoekt. Voor hem is het meteen duidelijk; deze man is gevaarlijk en Catherine kan hier niet blijven. Maar zij is vastbesloten om dat wel te doen om er snel achter te komen dat ze in grote moeilijkheden zit.

Tijdens de onderbreking van haar reis verkeerd Catherine een poosje in Key West. Het stadje wat we kennen uit de eerder verschenen delen Vervlogen droom en Verbroken woord. De hoofdpersonen uit deze boeken wonen hier nog en Catherine komt met hen in contact. Dat is zo leuk aan series, dat je leest hoe het verder met hen gaat!
Het verhaal komt wat langzaam op gang maar in het tweede gedeelte, als Catherine op de plantage aankomt, komt er flink wat pit in. Iedereen staat bol van de emoties. Tom die na jarenlange zoektocht oog in oog staat met zijn vijand. Catherine die ontdekkingen doet over haar familie en in gevaar is bij de opzichter maar zeker ook de slavin van DeMorney welke een belangrijke rol speelt in het verhaal.
Kortom, een prachtige afsluiter van deze trilogie. Zeker aan te raden om eerste de andere twee delen te lezen maar niet noodzakelijk om dit boek te kunnen volgen.

Gegevens:

Uitgeverij: De Parel
ISBN: 9789492408907
Aantal pagina’s: 336
Prijs: € 20,50