Historische romans

Jagears, Melissa – Een laatste strohalm

Een laatste strohalm is het eerste deel in de serie ‘Prairiegeloften’

Inhoud:

Met een vreemde trouwen om een ranch te redden is al moeilijk genoeg, maar dan ook nog het land kwijtraken op je trouwdag …

Om de ranch te kunnen behouden waar haar man en drie van haar kinderen begraven liggen, klampt Annie Gephart zich vast aan een laatste strohalm: een nieuwe echtgenoot. Wie van de vrijgezellen in de stad zou een huwelijksaanzoek willen overwegen van een alledaagse weduwe met een opstandige dochter, een drukke en levendige  zoon, en onbetaalde belastingen – zonder haar in het gezicht uit te lachen?

Jacob Hendrix heeft nooit helemaal afstand gedaan van zijn droom om een eigen ranch te bezitten, ook al is hij uiteindelijk marshal geworden van een kleine stad in Wyoming. De baan zou best vol te houden zijn, ware het niet dat hij meer een boodschappenjongen is dan een politieagent. Als Annie hem een aanzoek tot een verstandshuwelijk doet, trekt hem dat zeker aan. Hij zou toch wel dwaas zijn om zo’n prachtig stuk land te laten schieten. Maar mag dat de enige reden zijn om zich te verbinden aan een vrouw die hij nauwelijks kent?

Onbetaalde belastingen zijn echter niet het enige wat een bedreiging vormt voor de plannen van Annie en Jacob. Veedieven, een tanende vriendschap en eigenzinnige kinderen maken dit ‘gemakshuwelijk’ allesbehalve gemakkelijk. Als ze alles kwijtraken waarvoor ze beiden hun eigen leven hebben opgegeven, zal de liefde van een vreemde dan genoeg zijn?

Waardering:

Als Annies man Gregory om het leven komt, beseft ze al snel dat ze zelf geen ranch kan besturen. Ze heeft altijd het huis en de tuin gedaan en haar man bekommerde zich om het vee. Zelfs hun laatste ranchknecht stapt op.
Dan krijgt ze de belastingaanslag van dit jaar. Dat is de druppel …  Er moet wat gebeuren.
Ze wil de ranch niet verlaten, omdat haar man en 3 kinderen daar begraven liggen. De enige optie die ze kan bedenken is een huwelijk. En daar maakt ze ook snel werk van. Ze vraagt de marshal of hij met haar wil trouwen.
Hij (Jacob) is een christelijke man die het goede wil doen. Maar als ze willen gaan trouwen doet zijn vriend Bryant erg vreemd. Al snel na het huwelijk komen ze er achter waarom … maar dan is het te laat. Kunnen ze leven als gehuwden?

Annies dochter Celia heeft het er erg moeilijk mee en komt in gevaarlijke situaties terecht. Maar Bryant zit ook diep in de problemen.

Een erg boeiend boek, met liefde, verdriet, schuldgevoelens en de nodige spanning!

Gegevens:

Uitgeverij Grace Publishing House
ISBN 9789492234728
Aantal blz: 416
Prijs: € 22,50