Spannende boeken

James, Steven – Openingszetten

Inhoud:

Milwaukee, 1997. De stad die jarenlang geteisterd werd door de misdaden van kannibaal Jeffrey Dahmer krijgt te maken met een aantal ontvoeringen en afschuwelijke moorden. De politie denkt aan een Dahmer-copycat, maar FBI-agent Patrick Bowers vermoedt dat dit meer is dan een ode aan de kannibaal. Wanneer hij ontdekt dat de misdaden verwijzen naar de grootste en meest macabere moordenaars in de geschiedenis, loopt het onderzoek uit op een nachtmerrie van manipulatie, wreedheid en terreur.

Waardering:

Ook dit 6e deel van de Patrick Bowers serie is weer razend spannend!! Dit keer gaat het verhaal niet verder waar het vorige deel stopte, maar het neemt je terug naar de beginperiode van Patricks carrière. 
Patrick is een jonge rechercheur. Er worden in Milwaukee moorden gepleegd door een kannibaal.
De twee verhalen lopen door elkaar heen; Patrick en zijn team die de moordenaar op proberen te sporen. Of zijn het er meer dan één? Zoals we gewend zijn van Steven James leest het boek als een trein en blijft het tot de laatste bladzijde toe spannend.
Zelf vond ik het jammer dat het geen vervolg was op de eerdere boeken. Er gebeuren hier dingen, met name in de persoonlijke relaties van Patrick, waarvan je al weet hoe het afloopt.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok
ISBN:  
9789043521543
Aantal pagina’s: 448
Prijs: € 22.50