Spannende boeken

Henderson, Dee – Ontvoerd

Inhoud:

 
Shannon Bliss werd op zestienjarige leeftijd ontvoerd en gedwongen de criminele familie Jacoby te helpen. Uiteindelijk weet ze te ontsnappen. Dolgraag wil ze weer iets oppakken wat op een normaal leven lijkt, maar ze weet ook dat ze nog een aantal belangrijke dingen moet afhandelen. Ze heeft genoeg bewijsmateriaal om haar ontvoerders heel lang achter de tralies te krijgen.
 
Als Shannon contact opneemt met privédetective Matthew Dane, een ex-politieagent, om haar te helpen bij het uitstippelen van haar terugkeer in de maatschappij, ontdekt hij al snel dat het terugwinnen van haar vrijheid niet betekent dat haar problemen voorbij zijn. Als de familie Jacoby erachter komt dat ze nog leeft, zullen ze er werkelijk alles aan doen om haar het zwijgen op te leggen.
 
Wil het recht zijn loop hebben en wil Shannon haar leven ooit weer op de rails krijgen, dan zal Matthew precies moeten achterhalen wat er met haar is gebeurd – ook als dit betekent dat hij een wespennest van geheimen in beroering moet brengen. minder
 

Waardering:

 
Privé-detective Dane Matthews is op een conferentie in Chicago als hij een jonge vrouw voor zij hotelkamer ziet zitten. Ze vertelt hem dat zij 11 jaar geleden ontvoerd is en Shannon Bliss heet. Ze heeft Dane uitgezocht omdat zijn dochter Becky 8 jaar vermist is geweest na haar ontvoering. Dane heeft dus ervaring.
 
Dane zet meteen het protocol in gang om te bevestigen dat ze echt Shannon is. Hij laat haar vingerafdrukken en foto onderzoeken. Omdat hij weet dat Shannon nog maar net gevlucht is, houdt hij alles strikt geheim. Haar veiligheid is prioriteit nummer een. Ze heeft hem niet als politieagent ingehuurd maar om haar te helpen om terug te keren naar de maatschappij.
 
Shannon kan slecht over de voorgaande jaren praten. Met kleine beetjes vertelt ze dingen. Ze 
wacht op bericht van een vriendin. Als zij ontkomen is kan Shannon meer vertellen. 
Dane schakelt zijn vrienden Ann en Paul in. Paul is hoofd van de FBI in Chicago en Ann werkte vroeger ook bij de politie. Zij beginnen het onderzoek naar de familie die Shannon ontvoerd heeft en gevangen heeft gehouden.
 
Als Dane steeds meer hoort en in de dagboeken leest over de dingen die Shannon heeft meegemaakt, komen de emoties bij hem omhoog. Hij beseft dat Shannon erg kwetsbaar is. 
Als Shannon er aan toe is om te praten met de politie en FBI zorgt Dane dat het niet te veel wordt voor haar. 
 
Langzaam groeien Dane en Shannon naar elkaar toe. Toch zal de dag komen dat Shannon alleen verder moet om te herstellen en om een plek te vinden in de maatschappij.
Het is leuk om over personen uit eerdere boeken van Dee Henderson te lezen. Zij behoren tot de vriendengroep van Dane en staan om Shannon heen. 
 
Het boek heeft de heerlijke schrijfstijl van Dee Henderson en leest als een trein. Het bevat de elementen spanning, liefde, familie en geloof. Het is wonderlijk en mooi dat Shannon het geloof heeft behouden. 
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Barnabas
ISBN 9789085202820
Aantal blz: 424
Prijs: € 19,95