Spannende boeken

James, Steven – Placebo

Inhoud:

Na de tragische dood van zijn vrouw en twee zoontjes heeft Jevin Banks zijn carrière als boevenkoning en illusionist aan de wilgen gehangen. Nu ontmaskert hij oplichters en waarzeggers op televisie. Voor een nieuwe show doet hij ondertussen undercover mee aan een omstreden neurologisch onderzoek naar mind-to-mindcommunicatie. Wat hij niet beseft is dat hij daarmee verzeild raakt in een verreikende samenzwering waarbij een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld betrokken is. Banks zal al zijn trucs uit de kast moeten halen om de moord op een wel heel bekende persoon te voorkomen.

Waardering:

Jevin Banks besluit, nadat hij op tragische wijze zijn gezin heeft verloren, andere dingen te gaan doen in zijn leven. De illusionist gaat op pad voor onderzoek naar een neurologisch onderzoek. Vastbesloten erachter te komen welk spelletje er gespeeld wordt.
Maar als snel blijkt dat er veel meer aan de hand is dan alleen dit onderzoek. Jevin probeert een moord op de professor te voorkomen en komt achter een heel complot, dat er een plan beraamd is om een bekend iemand te vermoorden.
Samen met zijn collega’s onderneemt Jevin actie.
De trucjes die Jevin in zijn zak heeft worden regelmatig gebruikt. Mede daardoor is hij echt de held van het verhaal.
Er hangt hier en daar wat verliefdheid in de lucht, mooi gemixt met de spanning.
Het verhaal leest vlot, passages lopen vlot in elkaar over. Echt een thriller. Je moet van spannende boeken houden wil je dit lezen. Maar dan is het ook een echte aanrader.
Placebo is het eerste deel van een nieuwe serie over Jevin Banks.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok
ISBN: 9789043522229
Aantal pagina’s: 384
Prijs: € 19.95