Spannende boeken

Veenman, Sjoerd – Ontspoord

Inhoud:

Martin Wind is een kleine crimineel. Maar hij heeft grote problemen. Problemen die hij nauwelijks het hoofd kan bieden. Steeds meer bekruipt hem het gevoel dat er zich een net om hem sluit…
Inspecteur Maritz wordt midden in de nacht uit zijn bed gebeld, met de mededeling dat er een koelbloedige moord is gepleegd. Het lijkt om een criminele afrekening te gaan.
Al snel ziet hij zich geplaatst voor één van de moeilijkste zaken uit zijn lange carrière. Een zaak die hem dwingt om diep in de onderwereld door te dringen en hem ook persoonlijk bepaald niet onberoerd laat.

Waardering:

Maritz baas vraagt hem of hij eens wil kijken naar de inbraak bij zijn vriend. Die heeft een groot bedrijf, maar er is ingebroken in zijn huis. Eigenlijk is deze zaak “te klein” voor Maritz, maar hij gaat toch een keer praten. Veel kan hij dan niet doen.
Later ontmoet hij het stel op de tennisclub waar hij tennisles neemt.
Dan wordt hem een hele andere zaak toegewezen; die van de moord op Martin Wind. Hij is een crimineel die zich vooral bezig houdt met diefstal. Zijn vriendin zegt dat hij zich zenuwachtig en bang gedroeg. Hij had grote schulden.
Zoals altijd bijt Maritz zich helemaal vast in deze zaak. Tot het einde toe weet je niet hoe het afloopt.
Een heerlijke spannende detective!

Gegevens:

Uitgeverij Gebr. Koster
ISBN 9789055517985
Aantal blz: 166
Prijs: € 10,00