Spannende boeken

Veenman, Sjoerd – De getuige

Inhoud:

 
‘Fred denkt dat hij die kerel heeft teruggezien.’ Terwijl Rozenboom verder praat komt er steeds meer opwinding in zijn stem. ‘Hij belde me gistermiddag op. Hij moest voor een klusje bij het station zijn en toen zag hij hem lopen!’ Hoop, weet Maritz. Er is hoop bij Herman Rozenboom ontstaan. De inspecteur zou graag even diep zuchten. Hoop is iets moois, maar als ze wordt beschaamd…
 
Twee jaar geleden is de elfjarige Lisa Rozenboom op brute wijze om het leven gebracht. Sindsdien verschijnt haar vader regelmatig op het politiebureau om te vragen naar ontwikkelingen in het moordonderzoek. Helaas zijn die er niet, het onderzoek ligt stil.
 
Maar nu komt Rozenboom niet om vragen te stellen, maar omdat hij nieuws heeft: de enige getuige in de zaak heeft hem gebeld. Hij denkt dat hij de moordenaar van Lisa heeft gezien…
 
Hoewel de commissaris er weinig in ziet besluit inspecteur Maritz zich in de zaak vast te bijten. Al snel wordt hij erdoor opgeslokt.
 

Waardering:

 
In dit nieuwe boekje over de markante inspecteur Maritz dient zich opnieuw een mysterieuze zaak aan. Regelmatig komt de vader van Lisa Rozenboom langs om te vragen of er nog nieuws is over de moord op zijn dochter twee jaar geleden. Iedere keer moet Maritz hem teleurstellen. 
Nu komt hij opeens met een tip: de getuige van twee jaar geleden heeft de vermoedelijke dader gezien in de stad. 
 
Maar als Maritz contact zoekt met de geuite blijkt die spoorloos verdwenen te zijn. Meteen wordt er flink onderzoek gedaan. Er wordt gekeken naar mensen met een verdacht verleden. 
 
Zoals ook in de andere boeken in deze serie blijft tot het einde onduidelijk wat er is gebeurd. 
Een leuk spannend verhaal, dat af en toe wat belerend is.
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Gebr. Koster
ISBN 9789055519316
Aantal blz: 139
Prijs: € 10,00