Eigentijdse romans

Vogel Sawyer, Kim – Veilige haven

Inhoud:

Boston, 1944. De vader Lydia Eldredge eist dat dr. Micah Hatcher met zijn dochter trouwt, omdat zij een kind van hem zou hebben gekregen. Micah weet dat hij niet de vader kan zijn, maar toch zoekt hij de familie op. Daar aangekomen vertelt Lydia hem de waarheid en Micah besluit haar te helpen.
Samen met zijn broer werkt hij echter aan een geheim project, waardoor niet alleen misverstanden ontstaan, maar ook Micahs leven gevaar loopt.

Waardering:

Je zit meteen helemaal in het verhaal als je in het eerste hoofdstuk leest dat Micah een brief krijgt van Lydia’s vader. Hij eist dat Micah met zijn dochter trouwt, omdat zij een zoon van hem zou hebben. Als hij verhaal gaat halen hoort hij hoe de vork in de steel zit. Het is een hele ingewikkelde situatie. Lydia’s zoontje Nicky loopt echt gevaar.
Micah voelt zich aangetrokken tot Lydia en Nicky, maar heeft verplichtingen in New York.
Er zijn verschillende spannende momenten in dit boek. Het verhaal speelt in de oorlog en dat merk je vooral aan de pakketjes die Micah krijgt van zijn broer Jeremiah.
Het verbaasde me dat joden tijdens de oorlog niet welkom waren in Amerika. Pas aan het einde van de oorlog werd bekend hoe grootschalig het uitmoorden van de joden door de nazi’s was.
De onbaatzuchtigheid van Micah en Lydia ten opzichte van Nic is bewonderenswaardig. Zij leven echt vanuit het christelijke geloof. En ze leven dat ook voor aan anderen.
De titel past precies bij het boek, voor de situatie van Nicky en van de “pakketjes” van Jeremiah.
Het is een boeiend, serieus en pakkend boek! Volgens mij één van de beste boeken van Kim Vogel Sawyer!

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029722247
Aantal blz: 352
Prijs: € 19,95

Extra:

Lees een leesfragment