Spannende boeken

Klein Haneveld, Johan – Neptunus

Inhoud:

Zo veel rampspoed in zo korte tijd, dat kan geen toeval zijn In het jaar 2143 vertrekken negen enthousiaste astronauten naar Neptunus om deze mysterieuze blauwe planeet te onderzoeken. De Westerse Ruimte Organisatie heeft echter reden te geloven dat de missie van binnenuit in gevaar zal worden gebracht en heeft daarom rechercheur Carl Lindsey aan de bemanning toegevoegd. Als het leven aan boord van het ruimteschip echter wekenlang zijn gewone gang gaat, begint Carl aan de vermoedens van zijn opdrachtgevers te twijfelen. Maar dan slaat het noodlot toe.

Waardering:

Een verhaal dat zich afspeelt in de toekomst; het jaar 2143. Een groep astronauten gaat naar de planeet Neptunus voor onderzoek.
Carl wordt gevraagd mee te gaan. Er is een saboteur aan boord en hij moet er achter zien te komen wie dat is.
De reis van een ruim jaar brengen ze slapend door. Maar eenmaal bij de planeet aangekomen gebeuren er ‘ongelukken’, die achteraf
geen ongelukken blijken te zijn.
Carl doet zijn best om de saboteur te ontmaskeren. Maar hoewel het maar een klein groepje mensen is, valt dit nog niet mee.
Het verhaal van de mensen op zich, is hedendaags. De omstandigheden echter niet.
Zo is Mars, net als de Aarde, bewoond. De wetenschap is een stuk verder; neem alleen maar het een jaar kunstmatig in slaap gehouden worden met alles wat daarbij komt kijken.
Op het eerste gezicht toont het boek niet zo aantrekkelijk. Maar er wordt eigenlijk niet geschreven over de onderzoeken op Neptunus, maar alles draait om de saboteur. Daarom zullen veel mensen het boek toch wel kunnen waarderen.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok
ISBN: 9789029722070
Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 15.00