Spannende boeken

Huff, Andrew – Onbreekbare eed

Inhoud:

In ‘Onbreekbare eed’ van Andrew Huff leidt predikant John Cross zijn gemeente op het goede pad. Hij is niet iemand van wie je verwacht dat hij een duister verleden heeft, maar de waarheid is dat hij in een vorig leven in dienst was van de CIA. Toen John zich bekeerde tot God, heeft hij zijn oude leven achter zich gelaten, maar nu is een oude vijand hem op het spoor die hem voor zijn zonden wil laten betalen met zijn leven. Kan John zich aan zijn eed houden en het probleem oplossen zonder dat er bloed wordt vergoten? Kan hij zijn gemeente en zichzelf beschermen? Als het erop aankomt, is zijn leven misschien wel het enige wat hij nog heeft om op te offeren…

Waardering:

Je zit meteen in de actie van het boek als journaliste Christine bijna vermoord wordt door een terroristische moslimgroepering. Net voor het mes haar keel doorsnijdt komt John binnen en schiet met een smart stunner elektrische schijven op haar belagers af. In een bloedstollende achtervolging proberen ze weg te komen.
Na dit avontuur wordt het niet meer rustig voor John in dit boek. Hij kan maar even genieten van zijn rust als predikant in een klein dorp. Wie hem achterna zit is niet goed duidelijk, maar wel dat ze goed zijn. Al snel krijgt hij zelfs de CIA tegen zich.
Keer na keer worstelt hij zich door aanvallen en uit achtervolgingen.
Dit is echt een actieboek, met veel spanning maar met ook wel erg onwaarschijnlijke gedeelten. Het heeft wel een duidelijke christelijke boodschap.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029734523
Aantal blz 320
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave april 2023

Extra:

Lees het leesfragment