Historische romans

Starns Clark, Mindy & Gold, Leslie – De bruid van de amish

De vrouwen van Lancaster County – deel 3. Hiervoor kwamen “Het kindermeisje van de Amish” en “De vroedvrouw van de Amish”

Inhoud:

Ella Bayer, die Mennonitisch is opgevoed, heeft twee dromen: haar eigen bakkerij en trouwen met haar Amish vriend Ezra Gundy. Ezra is ppl dol op Ella, maar zijn familie wil dat hij met een meisje van hun eigen geloof trouwt. 

In de hoop dat de romance enigzins zal bekoelen, stuurt Ezra’s familie hem naar Indiana om daar op een melkveehouderij te gaan werken. Maar als Ella’s vader, die ze nog nooit heeft gezien, opeens terugkeert naar Lancaster, gaat zij ook op weg naar Indiana. Ze komt terecht op een boerderij die te maken heeft met een gecodeerd dagboek van haar overgrootmoeder. Bij het ontcijferen van de code krijgt ze hulp van Luke Kline, een knappe Amish boerenknecht. 

Terwijl Ella zich steeds beter thuis voelt op deze plek, wordt ze gedwongen om af te rekenen met het verleden en vragen te stellen bij de toekomst. Zal zij Ezra’s bruid worden? Of heeft God iets anders in gedachten voor de trotse en koppige jonge vrouw die gewend is om haar eigen gang te gaan? 

Waardering:

Ella Bayer is vast besloten met Ezra te trouwen, ook al is haar familie het daar niet meer eens. Ze doet er alles aan om bij hem in de buurt te zijn, ook al maakt ze daarmee soms ondoordachte keuzes.
Haar oma heeft haar een een oud dagboek gegeven van haar overleden grootmoeder. Door het lezen hierin verlangt Ella ernaar om naar het ouderlijk huis van haar oma te gaan. En als ze daardoor ook nog eens dichter bij Ezra zal zijn…
Maar het loopt anders dan gepland en zo zijn Ella en Ezra kilometers van elkaar verwijderd.
Ella heeft het naar haar zin in Indiana. Ze helpt haar nicht in de bakkerij en volgt zelf een bakkersopleiding. Ze werkt eraan om de codes in het dagboek te ontcijferen en wordt hierbij geholpen door Luce, de buurjongen.
Zo worden er opnieuw familiegeheimen ontrafeld. Ella leert ook zichzelf kennen en neemt besluiten die haar leven er heel anders uit laten zien dan ze ooit had gedacht.
Het boek boeit van begin tot eind door de afwisseling en geeft een mooie boodschap over vergeving mee. Hoewel een vervolg is, is het een goed zelfstandig te lezen verhaal.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064511752
Aantal blz: 372
Prijs: € 19.95