Spannende boeken

Runcie, James – Sidney Chambers en de schaduw van de dood’

‘Sidney Chambers en de schaduw van de dood’ is het eerste deel in de reeks ‘Grantchester’.

Inhoud:

Het zijn de jaren vijftig in het lieflijke dorpje Grantchester. De sympathieke predikant Sydney Chambers staat bij nacht en ontij klaar voor iedereen die zijn hulp nodig heeft, ook al gaat hij daarbij soms aan zichzelf voorbij. In zijn vrije tijd helpt hij zijn vriend, inspecteur Geordie Keating, bij het oplossen van moordzaken.

Als predikant heeft Sidney namelijk een belangrijk voordeel ten opzichte van zijn kameraad bij de recherche: toegang tot de huizen en harten van de inwoners van Grantchester. Mensen hebben de neiging om dingen aan hem op te biechten. En al zit de doorgewinterde inspecteur Keating niet altijd te wachten op de heldere inzichten van dominee Chambers, langzaam maar zeker wordt zijn gezelschap toch onmisbaar.

In dit eerste deel krijgen de heren te maken een vermeende zelfmoord, gestolen juwelen, een gevaarlijke kunstvervalsing en diverse onverklaarbare sterfgevallen…

Waardering:

Wie verwacht dat dit een herhaling is van de afleveringen van de tv-serie Grantchester zal verbaasd zijn. In dit boek wordt de hoofdpersoon, dominee Sidney Chambers, heel anders beschreven dan in de tv-serie. Het beeld dat hier wordt beschreven van een dominee vind ik een stuk realistischer. Sidney wordt getekend als een dominee die vaak denkt dat hij niet genoeg is en doet als dominee. Daarnaast is hij heel verlegen naar vrouwen toe.

De vrouw die in de tv-serie ook een grote rol speelt, Amanda, is in dit boek ook anders. Zij is niet de enige die we terug zien, maar er worden toch veel nieuwe personen en zaken behandelt.
Elk hoofdstuk heeft een nieuwe misdaad als onderwerp, maar er is wel verbinding in de hoofdstukken. In het begin lijkt dat wat minder, maar als je doorleest wordt het steeds duidelijker.

Een mooi begin van een nieuwe vervolgserie! Het lijkt niet erg op de tv-serie, maar is wel realistisch en boeiend.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029732987
Aantal blz 416
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Extra:

Lees het leesfragment