Spannende boeken

Kraus, Harry – Alles wat ik nodig heb

Dit is het derde deel van de Claire McCall-serie, hiervoor kwamen Wankelende zekerheden en Voor de rest van mijn leven

Inhoud:

Nu alle misverstanden van de afgelopen maanden de wereld uit zijn, lijkt er een nieuwe lente aan te breken voor dokter McCall en haar verloofde John Cerelli. Maar hun trouwplannen verbleken bij een dreiging die zo groots is dat alles wat Claire belangrijk vindt, gebouwd lijkt te zijn op drijfzand: haar carrière als chirurg, haar relatie met John en wellicht zelfs haar vrijheid.
Claire zoekt hulp bij de verwerking van een aanval door een collega. De therapeut die haar bijstaat om de warboel in haar hoofd op een rij te krijgen doet een afschuwelijke ontdekking. Maar het wordt erger. De man die haar aanviel, ontsnapt uit de gevangenis en Claire wordt beschuldigd van euthanasie bij een terminaal zieke patiënt.
Hoe bestaat het dat er zo veel gebeurt in zo’n korte tijd? Of is er iemand die alle touwtjes in handen heeft, alle touwtjes van deze nachtmerrie?
In dit spannende vervolg op Wankelende Zekerheden en Voor de rest van mijn leven, wordt alles in twijfel getrokken. Niets lijkt nog te kloppen. Niet het verleden. En niet de toekomst.

Waardering:

Dit derde deel is helaas een beetje te veel van hetzelfde. Het gaat weer over de aanvaller uit deel twee en weer is de relatie tussen Claire en John erg onzeker.
De stalkster van John is wel wat vergezocht, zeker in verband met de therapeute die Claire inschakelt om haar angstgevoelens te behandelen.
Het boek is wel weer spannend en boeiend. De medische kant komt aan bod, maar wel iets minder dan in de voorgaande delen.
Ik denk dat het beter was geweest om het bij de eerste twee delen te houden en dit derde deel niet uit te geven. Nu krijg je een beetje een kater van het derde deel en dat verpest de serie. Jammer!

Gegevens:

Uitgeverij De Banier
ISBN 9789033634529
Aantal blz: 415
Prijs: € 22,95