Spannende boeken

Skuland, Kare – Dodelijke selectie

Inhoud:

Het is tweehonderd jaar geleden dat Charles Darwin werd geboren. Deze dag wordt in Londen gevierd met een wetenschappelijk symposium. Een van de professoren van de Universiteit van Oxford zal tijdens dit symposium een lezing houden over de evolutietheorie, maar hij wordt met auto en al in de Theems geduwd. Op het laatste moment weet hij een cryptische boodschap aan een vanzijn studenten achter te laten. Samen met een Amerikaanse paleontoloog komt de studente terecht in het web van een grillige seriemoordenaar, die alles op alles zet om te voorkomen dat de revolutionaire lezing van de professor openbaar wordt.

Waardering:

Het is tweehonderd jaar geleden dat Darwin werd geboren. Professor Jansen zal met wat andere professoren een lezing houden in Londen.
Niemand weet de inhoud van de lezing. Maar toch is er iemand die wil dat het niet openbaar wordt. Want de professor wordt met zijn auto de Theems ingeduwd.
Hij weet nog een boodschap af te geven aan één van zijn studenten. Zij, Eve, zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de uitslag van zijn onderzoek toch bekend wordt.
Adam is meteen de belangrijkste verdachte van de politie, maar Eve weet beter. Ze bevrijdt Adam uit de handen van de politie en samen gaan ze er vandoor.
Maar wanneer de derde professor dood wordt gevonden, is het voor Eve tijd om samen te gaan werken met de politie. En tegelijkertijd wil ze ook Jansens werk afmaken.
Een spannend boek met tussendoor de blik van de wetenschap op de evolutietheorie. Dat er toch méér geweest moet zijn dan wat Darwin beweerde.
Het verhaal blijft ook tot het einde toe spannend. En als je denkt dat ze de dader te pakken hebben, blijkt het nog niet het einde van de nachtmerrie te zijn.
Eve lijkt even wel een ervaren misdadiger als ze uit handen van de politie probeert te blijven. Dat komt niet altijd even reëel over.
Professor Jansen zet veel dingen om in codes en raadsels. Leuk voor lezers die van doordenkertjes houden!

Gegevens:

Uitgeverij: Kok
ISBN: 9789043521833
Aantal pagina’s: 416
Prijs; € 19.95

Extra:

Klik hier voor een leesfragment van het boek.