Spannende boeken

Kraus, Harry – Wankelende zekerheden

Dit is het eerste deel van de Claire McCall-serie, hierna volgen Voor de rest van mijn leven en Alles wat ik nodig heb

Inhoud:

De zoektocht naar de waarheid zet haar carrière als chirurg op het spel …
Claire McCall is een jonge en ambitieuze geneeskundestudent. Door haar buitengewone doorzettingsvermogen en ijver weet ze een opleidingsplaats tot chirurg te bemachtigen in een van de meest prestigieuze ziekenhuizen van Amerika. Claire verhuist naar Harvard en stort zich in het hectische leven van een arts in opleiding. Maar talent en vasthoudendheid hebben geen betekenis in het licht van de ontdekking die op het punt staat haar wereld op zijn kop te zetten …
Het gaat om de zogenaamde vloek van Stoney Creek, het bergdorp waar ze is opgegroeid. Achter dit bijgeloof ligt een werkelijkheid die Claire haar carrière zou kunnen kosten. 
Claire wil de waarheid weten, maar die is niet eenvoudig te achterhalen. Verschillende mensen uit haar geboortedorp willen hun geheimen liever niet prijsgeven. Toch geeft ze niet op.
In de loop van haar opleiding tot chirurg is Claire het contact met God kwijtgeraakt. Nu pas beseft ze hoe ze Hem nodig heeft. Maar durft ze opnieuw op God te vertrouwen, ook als door de omstandigheden al haar zekerheden wankelen?

Waardering:

Claire McCall is student chirurgie in een prestigieus ziekenhuis. Ze moet ontzettend hard werken. Haar prestaties moeten uitmuntend zijn om het volgende jaar verder te kunnen gaan. Van de eerstejaars studenten zullen er maar een paar door mogen naar het tweede en van het tweede nog minder naar het derde. Daardoor is de concurrentie moordend.
Claire heeft weinig tijd en verwaarloosd de kerkgang en haar geloof. Ook haar lange-afstandsrelatie met John Cerelli heeft onder de werkdruk te lijden. Als er dan een mannelijke student opduikt die haar begrijpt wordt het lastig.
Dan zijn er nog de zorgen van thuis. Als ze haar vader na lange tijd weer ziet schrikt ze van de achteruitgang bij hem. Ze vraagt zich af of er niet meer aan de hand is dan de alcoholverslaving.
Ook haar broer is verslaafd aan de alcohol. Het gaat niet goed met hem.
Het boek wordt behoorlijk spannend als haar broer op de stoep staat.
Deze goede medische thriller is het begin van een serie van drie boeken over Claire McCall.

Gegevens:

Uitgeverij De Banier
ISBN 9789033632235
Aantal blz: 543
Prijs: € 22,90