Spannende boeken

Goyer, Tricia – Verborgen moed

Inhoud:

 
De Amerikaanse Emma Hanson vertrekt naar Engeland om te studeren aan de universiteit van Oxford, maar als de Tweede Wereldoorlog in volle hevigheid woedt, sluit ze zich aan bij de vrouwenafdeling van de Engelse luchtmacht. Als medewerker van de strikt geheime Fotografische Verkenningseenheid wordt ze gestationeerd op het mooie en historische Danesfield House, West-Londen.
 
Engelsman Will Fleming is een knappe, jonge kunstenaar die door de Britse overheid is belast met de taak om het veranderende landschap op doek vast te leggen. Zijn pad kruist dat van Emma als zijn ware missie – nazispionnen opsporen – hem leidt naar Danesfield House, het doelwit van een duister complot.
 
Ondanks dat geen van beiden het ware karakter van hun opdracht kan onthullen, raken Emma en Will bevriend, maar het duurt niet lang of alle geheimen en het toenemende gevaar dreigen hen uiteen te drijven. Kan Will Danesfield House – en Emma – redden, voordat het te laat is en hij haar voorgoed kwijt is?
 

Waardering:

 
Emma Hanson is soldaat bij de WAAF. Ze analyseert foto’s die de Engelse vliegtuigen hebben genomen boven Duitsland. Ze zoekt naar veranderingen en bouwwerken in het landschap, om zo wapens en wapenfabrieken te vinden. Ook bekijkt ze foto’s na een bombardement, om te zien of de bombardementen de geplande doelen hebben verwoest. Uiterst geheim en nauwkeurig werk.
 
Als ze samen met haar collega Vera in Londen is ontmoet ze kunstenaar Will. Hij werkt voor een organisatie die de overheid heeft opgezet om Engeland vast te leggen in schilderijen. Maar in het geheim werkt hij ook als spion bij MI5. Zijn moeder was Duits en hij heeft vroeger in Duitsland gewerkt. Zijn werk is erg gevaarlijk. Hij moet Danesfield House in de gaten houden, omdat er geruchten zijn dat dat een doelwit is van Duitse spionnen. Hij hoopt door zijn relatie met Emma meer te weten te komen.
 
Emma’s vriendin lijkt een relatie te hebben met schoonmaker Berndt, maar ze doet erg geheimzinnig daarover. Emma vertrouwt het niet en Will ook niet.
 
Er zitten veel spannende en boeiende momenten in deze roman. Het is leuk om te lezen over het werk van de fotoanalisten, maar ook over spionage en contraspionage. 
Ook liefde speelt een grote rol in dit boek, alhoewel die onder druk staat door alle wantrouwen. Daarnaast lezen we over verdriet om de omgekomen broer van Emma, die piloot was. 
 
Het einde is deels voorspelbaar, maar er komen ook de nodige verrassingen bij!
De voorkant van het boek maakt meteen duidelijk waar het boek over gaat en ziet er mooi uit. 
Een mooi begin van een nieuwe serie.
 

Gegevens:

 
Uitgeverij De Parel
ISBN 9789492408112
Aantal blz: 330
Prijs: € 19,95