Streek- en familieromans

Meer, Olga van der – Een jaar na Milo

Inhoud:

In ‘Een jaar na Milo’ van Olga van der Meer gaat Janine haast kapot van verdriet nadat haar man is overleden. Maar dat verdriet slaat om in verbazing als ze ontdekt dat Milo er een heel ander leven op nahield naast hun huwelijk. Hij blijkt een zoontje te hebben bij een andere vrouw, iets wat voor Janine extra pijnlijk is omdat zijzelf onvruchtbaar is. Wat volgt is een jaar vol strijd, woede, verdriet, vernedering en twijfels, maar ook een onverwachte vriendschap en een nieuwe liefde. Olga van der Meer schreef met ‘Een jaar na Milo’ een ontroerende roman over jezelf hervinden na een dubbel trauma.

Waardering:

Net na zijn veertigste verjaardag overlijdt de man van Janine, Milo, heel plotseling. Het verhaal begint daar waar Janine de draad weer wat op probeert te pakken. Aan goedbedoelde woorden en raadgevingen heeft ze geen gebrek. Het huwelijk van Milo en haar is kinderloos gebleven dus ze staat er veelal alleen voor. Gelukkig heeft ze aan haar vriendinnen goede steun.
Verbijsterd is ze als ze ontdekt dat Milo een zoontje heeft bij een andere vrouw. Er vallen kwartjes op hun plaats.. ze moet toch bekennen dat er de laatste periode van hun huwelijk afstand was.

Ze besluit de andere vrouw te bezoeken om verhaal te halen. Dit verhaal is anders dan ze in eerste instantie dacht. Dit bezoekje loopt zelfs uit op een bijzondere vriendschap tussen de twee vrouwen!
Hoewel het een boek is met het thema ‘rouw’ is het geen zwaarmoedig boek. Het verdriet en de leegte in het leven van Janine komt wel duidelijk naar voren. Evenals de leegte van veel goedbedoelde opmerkingen die mensen maken. Iets wat je aan het nadenken zet!
Het Christelijk geloof speelt geen rol in het boek.
Het verloop van het verhaal is wel wat voorspelbaar maar door de schrijfstijl is het wel fijn om er in verder te lezen. Voor het genre Nederlandse familieromans is het een boek wat boven het gemiddelde ligt.

 

Gegevens:

 

Uitgeverij: Zomer en Keuning

ISBN: 9789401911009
Aantal pagina’s: 239

Prijs: € 16.99