Streek- en familieromans

Ven – Rijken, Ria van der – Onderstroom

Inhoud:

Het leven heeft Agaath en Renate niet meegezeten. De 50-jarige Agaath is al twintig jaar weduwe, de 30-jarige Renate heeft sinds vijf jaar last van een whiplashtrauma. Wanneer Renate een zoekertje plaatst voor huizenruil om vakantie te kunnen vieren in een andere omgeving, reageert Agaath hierop. Het is het begin van een ommekeer in het leven van beide vrouwen.

Waardering:

Agaath is al op jonge leeftijd weduwe geworden. Nu haar dochter het huis uit is besluit ze in te gaan op een advertentie voor woningruil om zo voor drie weken naar Zeeland te gaan. Zo kan de de quiltcursus waar ze zin in heeft combineren met een paar weken rust 
Op haar beurt zal Renate in het huis van Agaath trekken. Renate is een jonge vrouw met een whiplashtrauma, opgelopen door een duikongeluk. Een sociaal leven heeft Renate bijna niet meer. Het is voor haar dan ook hartverwarmend hoe ze wordt opgevangen door het gezin van Agaaths vriendin. Er ontstaat vriendschap die zich door de afstand niet in de weg laat staan! 
Voor Agaath loopt deze vakantie anders dan gedacht. Ze moet aangrijpende gebeurtenissen uit het verleden onder ogen zien, hoe moeilijk het ook is.
Twee families die door woningruil met elkaar verweven worden, misschien wel voor de rest van hun leven. Dat heeft een open einde in het verhaal. 
Een boek wat je makkelijk pakt en weglegt, je zit iedere keer weer zo in het verhaal door de eigentijdse, gemoedelijke sfeer waarin het geschreven is. Er is voldoende diversiteit om je aan het lezen te houden. Want naast de problemen van Agaath en de zorgen van Renate lees je ook over de quiltcursus en de ouders van Agaath.
Het boek zal liefhebbers van streekromans niet teleurstellen!

Gegevens:

Uitgeverij: Zomer en Keuning
ISBN: 9789020539851
Aantal pagina’s: 224
Prijs: € 17,50
Prijs e-book: € 7,99
Uitgave: januari 2021