Historische romans

Miller, Judith – Langs de rivier

Inhoud:

Ewan Mw. McKay emigreert vanuit Ierland naar Amerika. Zijn oom Hugh koopt er een steenbakkerij en Ewan zal zijn ervaring met steenbakken inzetten om het bedrijf tot een succes te maken. In ruil daarvoor belooft oom Hugh dat Ewans drie zusjes op zijn kosten vanuit Ierland ook naar Amerika mogen emigreren.

Ewan beseft dat hij wel wat hulp kan gebruiken in de totaal nieuwe omgeving waar hij is terecht gekomen. Gelukkig wil Laura Woodfield, dochter van de voormalige eigenaar van de steenbakkerij, graag assisteren. Al snel voelt Ewan zich sterk tot haar aangetrokken. Maar Laura heeft al een relatie met iemand anders – een jurist met veel meer sociale stautus en veel meer geld van Ewan.

Tot overmaat van ramp blijkt oom Hugh nauwelijks zakelijk inzicht te hebben. Hij maakt een slechte deal en neemt verkeerde mensen aan. Juist op het moment dat de steenbakkerij echt kan gaan produceren, loopt alles verkeerd. Ewan ziet zijn toekomst in duigen vallen.

Maar dan komt Laura met een oplossing uit onverwachte hoek. Zal zij de steenbakkerij kunnen redden van de ondergang? En is er misschien ook een kans dan Ewan haar hart voor zich kan winnen?

Waardering:

Als Ewan McKay en zijn oom Hugh Crothers de steenbakkerij van mevrouw Woodfield kopen, gaat Laura Woodfield Ewan inwerken op de steenbakkerij die van haar vader is geweest. Zij heeft daar veel gewerkt en helpt Ewan om arbeiders te vinden en afnemers. Ewans oom Hugh doet weinig dan gokmaatjes zoeken. Hij heeft altijd wel gegokt en is niet van plan hard te gaan werken. Ewan heeft met zijn oom afgesproken dat die zijn 3 zussen over laat komen uit Ierland. En als ze winst gaan maken zal Hugh Ewan partner maken. 
 
Laura heeft verkering met de advocaat Winston. Maar hij gaat haar steeds meer tegenstaan, vooral nu ze Ewan steeds beter leert kennen. 
 
Het verhaal verloopt wat langzaam. Er zit niet veel spanning in en het karakter van Ewans tante is irritant. De karakters blijven vlak, er zit niet veel diepgang in dit boek.
 
Gegevens:
 
Uitgeverij De Banier
ISBN 9789402902297
Aantal blz: 384
Prijs: € 19,95