Spannende boeken

Nelson, Christina Suzann – Als we het overleven

Inhoud:

Vier schoolvriendinnen waren vast van plan om contact te houden na hun afstuderen. Nadat ze elkaar vijfentwintig jaar niet gesproken hebben, komen er drie weer terug bij hun ‘alma mater’, de universiteit waar ze zijn opgeleid. Daar komen ze erachter dat hun vierde vriendin, Hope, gestorven is. Jenna, Ireland en Vicky besluiten om een wandelavontuur te beginnen ter nagedachtenis aan haar – en ook om persoonlijke redenen.

Ze zijn totaal niet voorbereid op de gevaren die ze moeten trotseren in de meedogenloze wildernis. Terwijl de drie vrouwen vechten om te overleven in dit ruige land, is de moeilijkste strijd die ze leveren misschien wel de strijd tegen zichzelf.

Waardering:

Jenna, Vicky en Ireland ontmoeten elkaar bij hun oude studentenhuis na meer dan 20 jaar geen contact te hebben gehad. Ze gaan op zoek naar Hope, maar ontdekken dat zij is overleden.
Elk van hen worstelt met een ander probleem. Vicky is zeer succesvol en heeft haar eigen ministry en tv-programma over het huwelijk. Maar ze heeft zojuist ontdekt dat haar man een verhouding met haar assistente heeft. Jenna’s 3 kinderen hebben net het nest verlaten en zijn gaan studeren in andere staten. Ze mist ze enorm en worstelt met haar overgewicht.
Ireland is professor en zojuist door een student beschuldigd van een relatie met hem. Dat is niet waar, maar ze wordt toch een poosje op non-actief gesteld.
In een opwelling besluiten ze met een vrouw mee te gaan op een trektocht door de wildernis.

Ze weten niets van kamperen of de wildernis. Dat wordt vooral een ramp als de gids overlijdt en zij met zijn drieën totaal niet weten waar ze zijn. Hoe komen ze hieruit?
Er leven poema’s en andere wilde en gevaarlijke dieren rondom hen. Vicky heeft een handboek bij zich met instructies, maar dat raken ze al snel kwijt.

Het wordt een hele spannende tijd waarin ze alle moeite moeten doen om in leven te blijven. Ze komen zichzelf tegen en gaan veel dingen anders zien. Ook hun onderlinge problemen komen naar boven. Het brengt ze dichter bij elkaar en bij God.
Ze veranderen alle 3 helemaal. Maar komen ze eruit?

Een heel spannend en boeiend boek. Met gevarieerde problemen en mooie ontwikkelingen. Echt een boek voor vrouwen!

Gegevens:

Uitgeverij Arkmedia
ISBN 9789033801365
Aantal blz: 256
Prijs: € 20,00

Extra:

Bekijk hier de eerste pagina’s!