Historische romans

Oke, Janette & Oke Logan, Laurel – Waar hoop regeert

Serie Terug naar het westen van Canada – deel 3. Hiervoor kwamen Waar moed vereist is en Waar vertrouwen heerst
 

Inhoud:

 
Ze buigt zich voorover om een eerste glimp op te vangen van dit bergdorpje dat ze in haar hart heeft gesloten, maar er is iets veranderd…
 
Na een lange zomer bij haar familie in het oosten, keert Elizabeth Thatcher vol verwachting terug naar haar geliefde Coal Valley. Maar er staat haar wat te wachten … en niet alleen goeds, naar het schijnt. Dit betreft vooral haar dierbare leerlingen. Zal ze zich aan deze enorme verandering kunnen aanpassen?
 
Haar Mountie, Jarrick Thornton, heeft haar nog niet ten huwelijk gevraagd, maar ze weet al wel wat ze zal zeggen. Zijn verplichtingen roepen hem veel vaker uit de vallei vandaan dan haar lief is, maar met geduld en begrip – en een aanzienlijk misverstand – leren ze elkaar steeds beter kennen.
 
Maar in Beths gedachten doemt een donkere wolk op: waar ligt hun toekomst? Als agent van de Royal Canadian Mounted Police kan Jarrick overal gestationeerd worden … maar hoe moet het dan met haar aanstelling als leerkracht in Coal Valley?
 
Beth doet haar best om elke hindernis zo goed mogelijk te nemen, maar schat ze de situaties wel goed in? Goede bedoelingen leiden niet altijd tot goede resultaten …
 

Waardering:

 
Na de vakantie die Beth met haar familie heeft doorgebracht keert ze terug naar Coal Valley. Maar daar is nogal wat veranderd. Niet alleen is het dorp uitgebreid met een houtzagerij, er wonen ook veel meer mensen. Maar de grootste verandering voor Beth is haar woonruimte. Ze logeert niet meer bij Molly maar moet in het huisje van familie Grant gaan wonen. Zij zijn de criminelen die in het eerste deel voorkwamen. Alhoewel ze verhuisd zijn vindt Beth het doodeng. De eerste week slaapt ze bijna niet. Ze hoort geluiden die ze niet thuis kan brengen. 
Haar eigen slaapkamer bij Molly is in beslag genomen door een tweede leraar. Al snel ontmoet ze hem, meneer Harrison Hughes. Een zelfingenomen man die zijn theorie op de kinderen wil uitproberen. Als ze ontdekt dat hij ook nog ongelovig is maakt ze zich zorgen over zijn invloed op de kinderen.
 
Beths relatie met de mountie Jarrick ontwikkelt zich verder. Maar ze ziet hem maar weinig en dat is moeilijk. Ook een toekomst samen baart zorgen. 
 
Dit is weer een boeiend deel van de serie over Coal Valley. Opnieuw leert Beth wijze lessen over zichzelf en God. Dat is mooi om te lezen en zet aan tot nadenken.
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Het Zoeklicht
ISBN 9789064512360
Aantal blz: 296
Prijs: € 19,95