Historische romans

Hake, Cathy Marie – Aan elkaar gewaagd

Inhoud:

Lady Sydney Hathwell had zich niet kunnen voorstellen dat ze ooit mannenkleding zou aantrekken, maar als haar oom Fuller op het verkeerde been wordt gezet door haar naam en aanneemt dat ze man is, lijkt dat het antwoord op haar problemen. Als ‘Syd’ reist ze af naar Texas, met de bedoeling zich zo snel mogelijk te ontdoen van haar vermomming, maar het gearrangeerde huwelijk dat ze is ontvlucht, haar ooms houding ten opzichte van het schone geslacht en haar eigen trots dwingen haar om de schijnvertoning veel langer dan ze had bedacht op te houden.

Tim Creighton is ontsteld wanneer hij de spichtige knaap in het oog krijgt. Moet dat papkind Fullers neef voorstellen? Dankbaar voor het feit dat zijn baas er niet is om getuige te zijn van de aankomst van zijn nieuwe familielid, besluit Tim om hem te veranderen in een man die respect afdwingt.

Als Sydneys ware identiteit wordt onthuld, is Tim niet van plan om haar ook nog maar iets wat enigszins mannelijk is te laten doen. Maar Sydney laat zich niet zomaar aan de kant zetten en al snel blijkt dat ze nogal aan elkaar gewaagd zijn…

Waardering:

Sydney Harthwell weet geen andere oplossing. Ze moet weg bij de man waarvan iedereen verwacht dat ze zal trouwen. Op de ranch van haar oom lijken vrouwen niet welkom te zijn en dus besluit ze als man door het leven te gaan. Maar dat is niet zo eenvoudig als het lijkt! Sydney heeft totaal geen ervaring met het boerenwerk. Zelfs geen ervaring met welk werk dan ook. Maar ze doet haar uiterste best. Zelf zo dat de mannen op de ranch haar gaan waarderen.
Gelukkig heeft ze een bontgenoot; de enige vrouwelijk persoon die het huishouden bestuurt. De situaties waarin Sydney raakt bezeilt zijn vermakelijk!
Tim, die de leiding heeft in het bedrijf nu Sydney’s oom van huis ontfermd zich over ‘Schuimpje’,  zoals hij haar noemt. Hij ergert zich aan het tengere, onervaren kind en is van plan een man van hem te maken.
Tijdens het lezen voel je dat het niet lang meer kan duren of Sydney’s ware aard zal ontdekt worden. En wat dan?! Het verhaal werkt naar de ontmanteling toe.
Sydney voelt al langer wat voor Tim. En wat te verwachten is; Tim krijgt ook gevoelens voor Sydney. Wat ze niet weten is dat er ergens op de wereld een man is die Sydney nog steeds als vrouw wil en en alles aan doet om haar te vinden!
De romance tussen Tim en Sydney wordt wat beknopt beschreven. Daarentegen zijn hun beide karakters wel goed beschreven.
Een heerlijk dikke ontspannende, vlotgeschreven roman die je in een ruk, glimlachend, uitleest.

Gegevens:

Uitgeverij: De Parel
ISBN: 9789492408068
Aantal pagina’s:
Prijs: € 21.50