Historische romans

Parr, Delia – De keuze van de vroedvrouw van Trinity

Tweede deel in de serie Thuis in Trinity. Dit is het vervolg op De vroedvrouw van Trinity

Inhoud:

In een tijd waarin de traditionele geneeskunde voortdurend in twijfel wordt getrokken door net afgestudeerde dokters, probeert Martha Cade een middenweg te zoeken tussen haar roeping en de behoeften van haar familie. Vooral nu ze nog maar kortgeleden met haar zeventien jaar oude dochter herenigd is, wil Martha er voor haar zijn, maar ze vindt het lastig om uit te maken op welke momenten haar dochter sturing nodig heeft en wanneer ze haar los moet laten. En moet ze haar hart, dat ze al zo lang voor de liefde heeft afgesloten, opnieuw openstellen, of niet?
Ondanks dat Trinity, Pennsylvania, een klein stadje is, leven er veel geheimen en als vroedvrouw kent Martha er veel. Ze weet welke huizen zijn gevuld met licht en liefde, welke families zorgen kennen, welke vrouwen ongelukkig zijn, en welke echtgenoten hun boekje te buiten gaan… In haar worsteling om zowel moeder, vroedvrouw en vrouw te zijn, leert ze een van de belangrijkste lessen in dit leven. Ze ontdekt dat hoop zelfs in de donkerste uren kan schijnen, en dat in geloof het onmogelijke mogelijk wordt.

Waardering:

In dit tweede deel van de serie lezen we verder over het leven van de vroedvrouw Martha en haar woonplaats Trinity. Haar dochter komt thuis, maar zegt er meteen bij dat ze over een paar dagen weer vertrekt. Martha heeft het daar erg moeilijk mee en moet leren haar los te laten. Maar voor Victoria kan vertrekken gebeuren en nog allerlei moeilijke, verdrietige en mooie dingen.
Martha wordt bij de jonge Nancy geroepen die voortijdig bevalt door een ogenschijnlijke val. Later blijkt er veel meer aan de hand te zijn. 
Fern en Ivy, bij wie Martha woont, hebben ook zo hun geheimen. Door het geval van Nancy gaan zij eindelijk stappen zetten om vrij te zijn.
En Thomas Dillon vraagt Martha ten huwelijk. Omdat zij niet zomaar haar taken neer wil leggen, moet zij daar over nadenken.
Het boek is uitgevoerd met een stevige kaft, met boekenlegger. Het heeft genoeg spanning en romantiek om dit boek boeiend te maken! Ook de taken van een vroedvrouw en de opkomst van dokters komt goed uit. Interessant!

Gegevens:

Uitgeverij De Parel
ISBN 9789492408013
Aantal blz: 315
Prijs: € 19,95