Spannende boeken

Singer, Randy – Dodelijk complot

Inhoud:

Thomas en Theresa Hammond geloven in een strenge opvoeding, bijbelse oplossingen voor problemen en in goddelijke genezing… niet in doktoren. Maar als ze hartstochtelijk voor de genezing van hun zieke zoontje Joshua bidden, slaat het noodlot toe. Hun zoontje sterft en zij worden aangeklaagd wegens doodslag door verwaarlozing.
Advocaat Charles Arnold raakt bij de zaak betrokken, samen met Nikki Moreno, die door de rechtbank tot voogd van de andere kinderen van Thomas en Theresa is benoemd. De zaak lijkt eenvoudig en kansloos, maar hoe dieper Charles en Nikki erin duiken, hoe meer duizelingwekkende vertakkingen er blijken te zijn. Ze stuiten op een duister en dodelijk complot, op hoger, juridisch niveau.

Waardering:

Thomas en Therasa Hommond zijn ervan overtuigd dat hun ernstig zieke zoontje genezen kan worden door de kracht van het gebed en geloof. Vanuit hun kerk wordt medische hulp verboden. Als er na een paar dagen geen verbetering optreedt en ze toch naar het ziekenhuis gaan, is het te laat. Hun zoontje sterft. De dienstdoende arts, Sean Armistead, ziet het als gunst aan Rebecca Crawford, openbaar aanklager, om deze zaak bij haar te melden. En Rebecca, die kans ziet om promotie te maken, bijt zich maar wat graag in de zaak vast. En zo worden de Hammonds aangeklaagd voor doodslag door verwaarlozing en komt Thomas terecht in de gevangenis.
Charles Arnold, hoogleraar, straatprediker en advocaat wordt gevraagd de Hammonds te verdedigen. Charles kent Thomas al een beetje door hun gezamelijke ‘kennis’ Buster Jackson, de celmaat van Thomas. Samen met Nikki Moreno doet hij zijn uiterste best het echtpaar vrij te krijgen.Een prachtig verhaal van onderzoek, het zoeken en vinden van bewijzen en ontdekkingen volgt. Met daarop volgend een vlijmscherp, spannend proces wat je op het puntje van je stoel laat zitten.
Alle personen en gebeurtenissen die je tegenkomt zijn met elkaar verweven. Soms is het meteen duidelijk, in andere gevallen word je later verrast met de clou. Dit verhaal vol strategieën zit erg goed in elkaar. Het is goed te merken dat de schrijver zelf een verleden als advocaat heeft. Maar niet alleen het onderzoek en het proces zijn sterk neergezet; ook de karakters zijn prachtig, levensecht beschreven. Een ontzettend goed boek waar je, eenmaal begonnen, helemaal in vast zit. Met een verrassend einde waarna je het boek tevreden dichtslaat. Een aanrader!

Gegevens:

Uitgeverij: Gideon
ISBN: 9789060676622
Aantal pagina’s: 512
Prijs: € 22,50