Historische romans

Woods Fisher, Susanne – Anna’s overtocht

Inhoud:

‘Anna’s overtocht’ van Suzanne Woods Fisher is het eerste deel in een nieuwe serie over het begin van de Amish, een behoudende geloofsgemeenschap in de Verenigde Staten. Duitsland, 1737. De Duitse Anna König wordt uitgekozen om de oversteek naar Amerika te maken. Aan boord van het schip ontmoet ze Bairn, de scheepstimmerman. De koppige Bairn vindt Anna en haar gezelschap maar naïeve boeren, totdat een serie gebeurtenissen hen, en vooral Anna, in een ander licht stelt. Als een zelfzuchtige daad Anna in een levensgevaarlijke situatie brengt, ontdekt Bairn dat het geloof hem niet heeft losgelaten. Maar komt die ontdekking niet te laat?

Waardering:

Ze wil eigenlijk niet.. maar toch maakt Anna de reis van Duitsland naar Amerika. Op zoek naar de nieuwe wereld! De omstandigheden aan boord zijn erbarmelijk. Zeeziek en met veel te veel mensen in het tochtige ruim brengt Anna haar dagen door.
Af en toe waagt ze zich aan dek. En zo ontmoet ze Bairn, de scheepstimmerman. Bairn heeft het niet zo op het Amish gezelschap waar Anna bij hoort. Maar tot Anna voelt hij zich meer en meer aangetrokken.
Anna is neergezet als een sterke, moedige, onbaatzuchtige jonge vrouw. Bairn als een woeste man met een zacht innerlijk. Er hangt iets mysterieus om hem heen. Gaandeweg vallen de puzzelstukjes op z’n plaats.
Dan is er nog de avontuurlijke Felix, het zoontje van de Bisschop, welke Anna onder haar hoede heeft. Hij zorgt met zijn streken voor wat luchtigs in het verhaal.
Als je de cover van het boek bekijkt zou je kunnen denken dat Anna’s overtocht een ‘standaard’ Amish roman is. Maar dat is het zeker niet! Het is een prachtige historisch roman. Anna is Amish maar dat komt maar heel af en toe aan de orde.  Het stukje geschiedenis over de overtocht en de eerste Amish in Amerika is interessant om te lezen.  Al met al een aanrader voor liefhebbers van historische romans met een goed verhaal!

Gegevens:

Uitgeverij: de Groot Goudriaan
ISBN: 9789088653476
Aantal pagina’s: 348
Prijs: € 19.99