Spannende boeken

James, Steven – Vals geluk

Inhoud:

Dertig jaar in de toekomst. Mensen leven zij aan zij met Artificials, zeer geavanceerde robots die voor echte mensen kunnen doorgaan. Als Kestrel Hathaway getuige is van een terroristische aanslag, wordt ze meegezogen in een wereld van samenzweringen die ze samen met Jordan, haar Artificial, probeert te ontmaskeren. In hun race tegen de klok stelt Jordan een vraag die een Artificial niet zou mogen stellen… en zet daarmee alles op het spel.

Waardering:

Met het lezen van dit boek neem je een kijkje in de toekomst, 30 jaar vooruit. Tenminste, naar de ideeën van Steven James. Leven in een wereld waarin AI er helemaal bij hoort. Een wereld waarbij het lastig is te weten of degene die je tegenkomt een Natural (mens) of een Artifical (robot) is.
Het verhaal begint bij Kestrel Hatwaway. Op een moeilijk moment in haar leven is ze getuige van een aanslag op e fabriek waar Artificials gemaakt worden. Ze verleend hier eerste hulp. Het feit dat ze een aantal jaar geleden blogs geschreven heeft waarin ze tegen AI was en het feit dat ze op dit moment op deze plek is, maakt haar verdacht.
Haar aversie tegen Artificials moet ze wat laten varen als ze Jordan als geschenk van haar broer krijgt. In haar strijd tegen de terroristen die een nieuwe grote aanslag beramen blijkt Jordan haar steun en toeverlaat en redt hij zelfs haar leven.
Als je in dit boek begint is alles vreemd en onwerkelijk. Het is een wereld die ver van ons afstaat. Jordan leeft bijna als een mens. Zo worstelt hij met gevoel als spijt en vergeving en is hij bezig met het leven na de de dood. Dit gaat veel te ver.
Kestrel bouwt een prille relatie op met speciaal agent Nick Vernon. Dit ‘normale’ zet je weer terug in het hier in nu.
Een bijzonder boek, zoiets is nooit eerder verschenen als christelijke roman. De schrijfstijl van Steven James is herkenbaar, met name in de humor die je leest in dialogen. En natuurlijk spannend zoals we helemaal van hem gewend zijn.

Gegevens:

Uitgeverij: KokBoekencentrum
ISBN: 9789029729208
Aantal pagina’s: 350
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: april 2020
Oorspronkelijk titel: Synapse