Historische romans

Elliot, Camille – Het mysterie van de viool

Inhoud:

Een vrijgevochten jonge vrouw…Een jongeman die door zijn verleden wordt achtervolgd….Een verboden instrument
Alethea Sutherton is wars van de sociale gewoontes.
Ze is dan een lady, maar vooral en in de eerste plaats musicus. Zo rond 1810 wordt een viool in Engeland echter niet als passend beschouwd voor een lady. Daardoor wordt Alethea genegeerd door de society. Ze oefent echter door en wacht op een kans om naar het continent te kunnen gaan. Een dief bedreigt echter haar familie vanwege de raadselachtige herkomst van haar viool. Samen met Lord Dommick, die getekend is door de oorlog, tracht ze de herkomst van de viool te ontdekken. Een ontdekkingstocht waarin ze steeds meer op God leert te vertrouwen…       

Waardering:

Lady Alethea heeft het vaste voornemen zelfstandig te zijn. Haar wens is samen met haar halfzus naar Italië te gaan om daar vrijuit viool te kunnen spelen.
Haar viool is haar alles. Maar het wordt in haar kringen niet geaccepteerd dat vrouwen viool spelen. Toch oefent ze door.
Alethea ontmoet na jaren Lord Dommick. Eens maakte hij de opmerking tegen haar dat vrouwen niet horen te spelen. Dat is Alethea niet vergeten. Maar als iemand haar viool probeert te stelen, vraagt ze toch Dommick om op zoek te gaan naar de afkomst van haar viool. Maar dit is niet voor gevaar voor Dommick, Alethea en hun families.
Als de twee elkaar vaker gaan ontmoeten, bloeit er iets tussen hen op. Dommick vraagt Aletha zelfs mee te spelen in het kwartet.
De schrijfster heeft het beschrijven van het muziekstuk enorm goed gegaan. Je ziet ze staan… je hoort de klanken. Prachtig!
Het hele verhaal is erg goed. Een stukje historische geschiedenis, romance en spanning en dat in de juiste proporties.
Het is het eerste boek wat in het Nederlands is vertaald van deze schrijfster. Ik kijk uit naar meer!

Gegevens:

Uitgever: Het Zoeklicht
ISBN:9789064512186
Aantal pagina’s: 332
Prijs: € 20.95