Historische romans

Landsem, Stephanie – Meer dan goud

Inhoud:

Meer dan goud van Stephanie Landsem is een prachtige hervertelling van de bijbelse gelijkenis over de verloren zoon. Minerva Sinclaire vertrekt naar Hollywood om carrière te maken en haar door de Depressie getroffen familie te helpen. Eenmaal daar aangekomen, belandt ze echter in een neerwaartse spiraal. Uiteindelijk moet ze zelfs vluchten, omdat ze onterecht wordt verdacht van moord. In plaats van haar familie te steunen, heeft ze hun alleen maar meer problemen bezorgd. Kan ze ooit nog terug naar huis?

Waardering:

Minerva Sinclaire laat haar vader en zus achter en vertrekt alleen naar Hollywood, in de hoop daar carrière te maken. Ze beloofd zichzelf terug te keren zodra ze geld verdiend heeft en zo de boerderij te kunnen redden. Maar ook in Hollywood zijn de gevolgen van de Grote Depressie merkbaar. Het valt voor Minerva niet mee haar hoofd boven water te houden en moet haar eigen grenzen over om te kunnen overleven.
Ze ontmoet Max, de man op wie ze haar hoop vestigt om bekendheid te krijgen in de filmwereld. Maar veel verder dan wat kleine bijrolletjes komt ze niet. Tot er ineens een grote verandering aan lijkt te komen. Tot groot ongenoegen van Max gaat Mina in op het aanbod dat ze krijgt. Maar wat een spijt heeft ze als ze de volgende morgen wakker wordt, zich niets meer kan herinneren en zich naast een dode, bekende filmster bevindt.
Ze moet op de vlucht, met behulp van Max en zijn Mexicaanse familie. Een intrigerende tijd volgt. Haar onderduiking bij deze familie geeft hen problemen maar toch zijn ze bereid haar te helpen. Samen met Max proberen ze erachter te komen wat er is gebeurd.
Ondertussen is Mina er achter gekomen dat ze van Max is gaan houden maar een toekomst voor hen is onmogelijk door haar verleden dus uit bescherming voor hem besluit ze terug te keren naar haar vader.
Een boek met inhoud! Het laat zien hoe groot de gevolgen van de Grote Depressie waren, in alle sectoren. En ook de vunzigheid van het leven in Hollywoord en de omstandigheden van de migranten.  Maar ook hoe sterk de liefde is. Dat liefde vergeeft, zichzelf wegcijfert en er alles aan doet om te overwinnen.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029731973
Aantal pagina’s: 366
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: januari 2022