Eigentijdse romans

Raney, Deborah – Dochterlief

Serie The Chicory Inn, deel 1

Inhoud:

Een goede gastvrouw zijn voor je gasten én voor je kinderen – gaat dat wel samen? Deborah Raney schreef een ontroerende familieroman over dit dilemma: Dochterlief.
De droom van Audrey Whitman gaat eindelijk uitkomen. Nu haar vijf kinderen volwassen zijn, gaat ze met haar echtgenoot Grant haar huis aan Chicory Lane omtoveren tot een knus bed & breakfast.
Maar vlak voor het feestelijke openingsweekend slaan de zenuwen toe als haar dochter Landyn met een verhuiswagen het erf op rijdt.
Lukt het Audrey om haar droom na te jagen met de Chicory Inn en tegelijkertijd het warme thuis te bieden dat haar dochter nu zo hard nodig heeft?

Waardering:

In deze nieuwe serie van Deborah Raney gaat het over huwelijken en gezinslevens. Audrey en Grant zijn al jaren getrouwd en kennen elkaar door en door. Ze houden veel van elkaar, ondanks hun gebreken. Grant heeft zijn pensioen opgegeven voor de droom van zijn vrouw: een bed&breakfast. Ze hebben hun grote huis helemaal verbouwd. Nu de opening begint komt opeens hun dochter Landyn met een aanhangwagen aanrijden. Ze zegt niet veel, maar haar ouders hebben meteen door dat er iets niet goed zit.
Landyn is bij haar man Chase weg gegaan. Hij heeft zonder het haar te vragen hun appartement verhuurd en een studio voor henzelf gehuurd in een kunstenaarswijk in New York. Daar vandaan kan Landyn niet bij haar werk komen. Chase heeft zijn baan opgezegd en wil als kunstenaar door gaan breken.
Het is hilarisch om te zien hoe Landyn en Chase elkaar steeds mislopen. Ze communiceren praktisch niet en als ze het wel doen begrijpen ze elkaar niet. Er zit veel oudzeer en onzekerheid bij Chase door het vertrek van zijn vader toen hij nog jong was.
Alhoewel in het boek veel over de problemen in huwelijk wordt gesproken is het ook een goed verhaal. Het boek leest prettig. Het grote huis van Audrey en Grant doet gezellig aan, net als hun gezin.
Een goed begin van een nieuwe serie waarin adviezen voor huwelijk goed in het verhaal verwerkt zijn en er niet boven op liggen.

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029723619
Aantal blz: 320
Prijs:  19,99