Historische romans

Mateer, Anne – Een huis voor mijn hart

Inhoud:

Als Hazel, de ‘moeder’ van het Raystown weeshuis haar huwelijk aankondigt, vraagt ze haar jonge assistent Sadie Dillsby om haar taak over te nemen. Sadie ziet het als Gods wil dat deze opdracht op haar pas komt, en in geloof aanvaardt ze haar nieuwe taak. Er is één probleem. Het hoofd van het weeshuis mag volgens de statuten niet getrouwd zijn. Maar Sadies geliefde Blaine heeft net een boerderij gekocht, om met Sadie te trouwen.

Moet Sadie, die vroeger zelf een weeskind was, de kinderen in de steek laten voor een toekomst met Blaine? Of zijn er andere wegen die ze mag bewandelen?

Waardering:

Sadie vindt het een eer als ze gevraagd wordt om de taak van directrice op zich te nemen in het weeshuis. De huidige directrice gaat trouwen en heeft Sadie voorgedragen als kandidaat.
Sadie kampt met minderwaardigheidsgevoelens, omdat ze ooit zelf in dit weeshuis heeft gewoond. Niet zozeer het weeshuis, maar de manier waarop ze daar kwam is de reden; Sadies moeder was een prostituee. Ze hoopt met haar promotie te bewijzen dat afkomst geen hindernis hoeft te zijn voor je toekomst.
In het boek leert ze steeds meer om op God te vertrouwen. Het ligt niet aan haar inspanningen, maar aan de zegen van God of iets lukt of niet.
De relatie met haar vriend Blaine komt onder spanning te staan door beslissingen van hen beiden. Toch voelen ze zich tot elkaar aangetrokken. Komen ze ooit nog bij elkaar?
Dit is een gezellige roman over het reilen en zeilen van een weeshuis in een Amerikaans dorp. Het christelijke aspect komt goed naar voren. Je ziet Sadie groeien in haar geloof.
Af en toe is het wat voorspelbaar en het had iets meer “to-the-point” gekund.
Het boek leest makkelijk en is boeiend.

Gegevens:

Uitgeverij De Banier
ISBN 9789033609992
Aantal blz: 352
Prijs: € 19,95

Extra:

Lees het eerste hoofdstuk