Nederlandse romans

Ranitz, Agnita de – De vrouw op het perron

Inhoud:

Op het perron van Delft staat plotseling een vrouw voor Cornelia die als twee druppels water op haar lijkt. Geschokt kijken ze elkaar een ogenblik aan. Dan draait de ander zich om en verdwijnt.
Cornelia raakt ervan overtuigd dat ze haar tweelingzusje ontmoet heeft. Maar dat kan niet; die is kort na haar geboorte overleden. Wie is dan toch de vrouw op het perron? Haar verwarring is compleet als ze een gele roos vindt. Zet deze haar op het spoor van de waarheid?

Waardering:

Cornelia is de helft van een eeneiige tweeling. Haar zusje is tien dagen na haar geboorte gestorven. Cornelia heeft dat altijd jammer gevonden, want ze had verder geen broertjes of zusjes. Toch is ze gelukkig opgegroeid. 
Ze schrikt zich naar als ze op het station iemand tegen komt die precies op haar lijkt. Ze heeft zelfs dezelfde jas en schoenen. Ze raakt er steeds meer van overtuigd dat het haar tweelingzus moet zijn. Haar man Henk spot er alleen maar mee en gelooft haar niet. Hij is niet veel thuis en is thuis niet erg spraakzaam. Cornelia lijkt het allemaal lijdend te ondergaan.
Dan komt een moment dat ze het gevoel heeft dat ze nu haar tweelingzus moet gaan zoeken. Een zoektocht volgt. Maar ze schiet niet erg veel op.
De roman is wat voorspelbaar door de oudere vrouw waar je regelmatig een stukje over leest. Het is ook wat ongeloofwaardig, alhoewel het in theorie zou kunnen gebeuren. 
Het is jammer dat het verhaal waar het op gebaseerd is, niet zo is afgelopen. Dat maakt het niet geloofwaardiger.
De stukjes over de paardentram zijn interessant, net als de aankomst van de zeppelin. Achterin het boek staan nog wat foto’s. 

Gegevens:

Uitgeverij De Brevier
ISBN 9789491583827
Aantal blz: 240
Prijs: € 19,90

Extra: