Nederlandse romans

Grandia, Marianne – Koorden van liefde

Inhoud:

‘Koorden van liefde’ van Marianne Grandia is een ontroerende roman over zoeken en gevonden worden, en over de kracht van liefde en gebed.

Na het verlies van haar inkomen, haar huis en de liefde van haar ouders, vlucht Eva naar een plek waar niemand haar kent en begint ze, vol angst en schaamte, een leven op straat. Ze is ervan overtuigd dat ze daarmee haar familie een dienst bewijst. Kilometers verderop maakt haar grootvader Simon zich grote zorgen om haar, evenals Jim, Eva’s ex-verloofde. Wat kunnen zij voor haar doen?

Samen met haar man Ethan woont en werkt Lydia in een kapel met een bijbeltuin. Ze geniet ervan om weer in Nederland te wonen na jaren van zendingswerk, maar tegelijk voelt ze zich schuldig tegenover Ethan dat hij zijn droom voor haar heeft opgegeven. Wat vraagt God van haar? Als het antwoord op die vraag voor de deur staat, vraagt Lydia zich af of ze het wel kan.

‘Koorden van liefde’ is een bemoedigend verhaal dat zich op dezelfde plek afspeelt als ‘Onder zijn vleugels’, maar te lezen is als een op zichzelf staande roman.

Waardering:

Eva is altijd anders geweest dan haar familie. Ze wilde meer, succes, rijk worden.Daardoor is ze van haar familie ontvreemd. Maar nu is ze diep gezonken en durft ze haar familie niet meer onder ogen te komen. Als iemand haar herkend gaat haar oom naar haar op zoek. Hij neemt haar mee naar hun nieuwe huis bij de kapel. Het is niet groot en Lydia, haar tante heeft moeite om haar huis te openen. Ze heeft sowieso moeite om te aarden na hun jarenlange zendingswerk. Is dit nu hun roeping?

Jim kennen we beter uit “Onder zijn vleugels”. Hij is met Eva verloofd geweest, maar zij wilde een ander leven. Hij houdt nog steeds van haar en samen met haar opa Simon bidt hij vurig voor haar.

Het is mooi om te lezen over het aanhoudende gebed van Simon. Het is geen boek waarin makkelijke oplossingen worden gegeven, maar wel een realistisch boek met realistische worstelingen.

Gegevens:

Uitgeverij Kok Boekencentrum
ISBN 9789043531368
Aantal blz: 384
Prijs:€ 22,99
Prijs e-book: € 12,99

Extra:

Lees het leesfragment