Nederlandse romans

Uil – van Golen, A. den – Teken van een nieuwe dag

Inhoud:

Linda heeft haar moeder op het sterfbed beloofd voor haar vader te zullen zorgen. Daarvoor moet ze nogal wat opgeven, maar dat heeft ze er graag voor over. Linda mist haar in Zwitserland wonende broer Tom, van wie ze zich door de grote afstand gescheiden voelt. Ze houden wel contact. Tom en Linda vermoeden dat hun vader een geheim met zich meedraagt. Dat gevoel wordt nog versterkt als een onbekende vrouw bij hun vader op bezoek komt. Wie is deze vrouw en wat heeft zij met hun vader te maken?

Waardering:

Linda zorgt voor haar vader, maar houdt daar geen voldaan gevoel aan over. Haar vader geeft haar geen waardering voor wat ze doet. De band met haar vader is niet zo goed. Wanneer Linda en Tom, haar broer, vraagtekens zetten bij het verleden van hun vader, komen ze daar dan ook niet zomaar achter. 
Wanneer vader een hersenbloeding krijgt, komt Linda dingen tegen waardoor puzzelstukjes op hun plek lijken te vallen.
Linda komt veel bij haar vriendin. Moeder van een groot gezin en een sterk geloof. Daar heeft ze steun aan. Maar als ook in dag gezin de zorgen komen, schiet Linda hen te hulp.
Het geloof speelt duidelijk een rol in dit boek. Maar er zijn allerlei uitersten daarin, zodat ik me als lezer afvraag hoe de schrijfster hier zelf in staat. Verder een vlotgeschreven verhaal waarin een hoop gebeurd.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, omniboek
ISBN:  9789059777439
Aantal pagina’s: 224
Prijs: € 13.95