Eigentijdse romans

Royer, Ashley – Ik kan je niet vergeten

Inhoud:

 
Ik kan je niet vergeten is het eerste boek van Wattpad Awardwinnaar Ashley Royer. Op Wattpad werd deze Young Adult-roman door ruim 15 miljoen mensen gelezen.
 
Sinds de tragische dood van zijn vriendin Delia weigert Levi te praten. Hij raakt depressief en kan niet met het verlies van zijn vriendin omgaan. Uit pure wanhoop stuurt zijn moeder hem naar zijn vader in Amerika. Daar maakt Levi bepaald geen vrienden, tot hij Delilah ontmoet. Een aangrijpend boek dat je niet meer weg kunt leggen!
 

Waardering:

 
Levi is ontzettend depressief geworden na het overlijden van zijn vriendin Delia. Hij komt de deur niet meer uit en heeft paniekaanvallen. Therapie helpt weinig. Door de depressie praat Levi helemaal niet meer. Hij communiceert via zijn telefoon. Zijn moeder is teneinde raad en ze besluit met zijn vader dat hij naar zijn vader moet. Die woont in Amerika, terwijl Levi altijd in Australië heeft gewoond. Hij vindt het vreselijk om daarheen te moeten, maar een opname in een ziekenhuis vindt hij nog erger.
 
In Amerika krijgt hij opnieuw therapie. En hij leert twee jongeren uit de buurt kennen. Alhoewel hij zelf niet op contacten uit is, blijven zij hem opzoeken. Ook als hij lelijk tegen ze doet kan hij weer bij ze terecht.
 
De schrijfster beschrijft de paniekaanvallen levensecht. Ze schrijft ook echt vanuit jongeren.
Een echt Young-Adult roman dus, die vooral jongeren aanspreekt. Het is goed dat jongeren zien dat iemand met psychische problemen niet eng is. Na het lezen van dit boek zouden ze het beter moeten begrijpen.
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Callenbach
ISBN 9789026621789
Aantal blz: 288
Prijs: 18,99
Leeftijd: 15+
 

Extra: