Historische romans

Rog, Sandi – Davids belofte

Inhoud:

Een man en een vrouw worden wreed mishandeld en opgepakt door Romeinse soldaten. David, een Hebreeuws jongetje van tien jaar oud, ziet het voor zijn ogen gebeuren. De man en de vrouw zijn zijn vader en moeder.
Wanhopig probeert de kleine David voor hen in de bres te springen. Zijn ouders hebben niets misdaan – en zijn kleine zusje thuis heeft hen nodig! Maar David is kansloos. Zwaargewond blijft hij achter op straat, waar een slavenhandelaar hem oppikt. 
Hij komt terecht in een villa buiten Rome. David werkt hard om zijn onbarmhartige meester tevreden te stellen, in de hoop te worden vrijgelaten zodat hij zijn zusje kan gaan zoeken. Als hij Alethea, het kleindochtertje van zijn meester, leert kennen, merkt David dat ook zij onder diens harde hand te lijden heeft. Hij belooft plechtig haar te beschermen. Maar in een poging haar te helpen komt hij in een kwaad daglicht te staan – en alle schijn is tegen  
Dan krijgt hij de mogelijkheid om te ontsnappen. David moet een onmogelijke en hartverscheurende keuze maken.

Waardering: 

 

David wordt als 10-jarig jongetje verkocht als slaaf, nadat zijn ouders zijn vermoord. Hij doet erg zijn best, in de hoop 
Hij maakt zich zorgen om zijn keine zusje, die hij achter heeft. 
Als snel sluit David vriendschap met de kleindochter van zijn meester, Alethea.
Alethea heeft van haar vader gehoord over het Christendom. Haar vader is hierom vermoord en als klein meisje heeft Alethea gezien hoe haar opa hier schuldig aan was.
Alethea ziet bij David hetzelfde geloof als bij haar vader, maar weet hoe gevaarlijk dit is.
De vriendschap van David en Alethea groeit uit tot een onmogelijke liefde.
Een mooi verhaal maar de emoties worden helaas niet erg uitgediept. Er wordt ook heel kort stilgestaanbij gebeurtenissen. Dit maakt dat het verhaal wat aan de oppervlakte blijft hangen in plaats dat er emoties losgemaakt worden.

Gegevens:

Uitgeverij: Mozaiek
ISBN: 9789123994725
Aantal pagina’s: 366
Prijs: € 19.90