Historische romans

Scott, Regina – Een gewaagde beklimming

Inhoud:

Washington, 1893. Als de plaatselijke suffragettegroep Coraline Baxter vraagt om de Mount Rainier te beklimmen om bekendheid te verwerven voor hun zaak, stemt ze daarmee in. Dit moet ze doen en het moet lukken ook, aangezien haar moeder haar een ultimatum stelt: als ze faalt, moet Cora trouwen met de man die haar moeder kiest. Cora vraagt berggids Nathan Hardee om hulp en na enige aarzeling gaat hij in op haar verzoek. Zo komt het dat ze samen op weg gaan. Maar onderweg blijkt hun een aantal onaangename verrassingen te wachten en algauw wordt de beklimming een gewaagde onderneming.
 
Een gewaagde beklimming is het derde deel van de serie Wonderen van de natuur. Dit drieluik vertelt over de vroege geschiedenis van drie nationale parken van de Verenigde Staten – Grand Canyon, Yellowstone en Mount Rainier – en brengt de wondermooie natuur daar tot leven. Eerder verschenen Dwars door de wildernis en Een missie vol gevaar.

Waardering:

Coraline geeft niks om de dingen waar haar moeder veel waarde aan hecht; een welvarende echtgenoot en goede status binnen de hogere kringen. Na haar studie (als een van de eerste vrouwen) gaat ze werken voor de bank van haar stiefvader. Ze merkt wel dat mannen minder snel iets van haar aannemen, maar ze verdient geld en kan zichzelf voorzien.
Ze is groot voorstander van vrouwenrechten, waaronder het stemrecht. Om daar bekendheid aan te geven besluiten de suffragettes dat ze mount Rainier moet beklimmen. Haar moeder moet niets van die activiteiten hebben en stelt een ultimatum: als ze de top niet haalt moet ze trouwen. Haar stiefvader gaat mee en huurt daarvoor Nathan in. Hij werkt als gids en ken de berg op zijn duimpje. Toch lijkt hij ook de hogere kringen te kennen. Wie is hij? En wat moeten Cora en Nathan doen met hun ontluikende liefde voor elkaar?
En lukt het de top te bereiken en zo aan een verplicht huwelijk te ontkomen?
Een leuke en boeiende roman met romantiek en spanning.

Gegevens:

Uitgeverij De Parel
ISBN 9789493208506
Aantal blz 352
Prijs: € 20,99
Prijs e-book: € 9,99

Extra:

Lees het leesfragment