Historische romans

Witemeyer, Karen – Recht uit het hart

“Recht uit het hart” is deel 2 van de serie Hanger’s Horsemen. Hiervoor kwam “Voor de liefde in het zadel”

Inhoud:

Wanneer Mark Wallace en Jonah Brooks, leden van de legendarische Hanger’s Horsemen in Llano County, Texas, arriveren om een ruin af te leveren bij een koper, gebeurt er iets onverwachts: hun hulp is nodig bij het ter wereld brengen van een baby. Opgezadeld met de zorg voor dit pasgeboren leven, reizen de mannen af naar het nabijgelegen vondelingenhuis. Daar komt Mark oog in oog te staan met de vrouw met wie hij tien jaar geleden bijna was getrouwd.

Sinds Katherine Palmer het huwelijksaanzoek van de enige jongen van wie ze ooit heeft gehouden afwees, wijdt ze zich – samen met Eliza Southerland – met hart en ziel aan de zorg voor in de steek gelaten kinderen. Eliza, zelf een buitenechtelijk kind en van gemengde afkomst, weet als geen ander hoe het is als je in de maatschappij niet meetelt. De zwijgzame Jonah die plotseling bij haar op de stoep staat, intrigeert haar. Hij is moedig en vriendelijk, maar hij draagt ook geheimen met zich mee.

Als de twee Horsemen een gerucht opvangen over vermiste kinderen, besluiten ze op onderzoek uit te gaan. Als Katherine en Eliza vast van plan blijken hun steentje bij te dragen aan het onthullen van de waarheid, gaan liefde en gevaar al snel hand in hand …

Waardering:

In deze roman staan Mark Wallace en Jonas Brooks van de Hanger’s Horsemen centraal. Als zij terugkomen van het leveren van een paard schieten zij een bevallende vrouw te hulp. Als zij haar baby niet wil brengen ze haar naar een kindertehuis. Tot zijn grote verbazing ziet Mark daar de vrouw die hij ten huwelijk vroeg, maar niet met hem wilde trouwen. Ook Catherine is verbaasd om Mark te zien. Zij runt samen met Eliza het tehuis.
Als ze de baby naar een zoogster brengen hoort Jonah dat er kinderrovers in de buurt actief zijn. Hij gaat samen met Mark de zaak onderzoeken. Als snel zitten ze er midden in, maar ze komen er niet goed achter wie het zijn.
Ze bewaken ook het tehuis en doen wat onderhoud aan het huis. De mannen zijn behoorlijk onder de indruk van de vrouwen, maar die voelen zich geroepen om de kinderen te dienen.

Opnieuw een heerlijke roman met de nodige spanning en romantiek! Een mooi vervolg op het eerste deel van de Hanger’s Horsemen.

Gegevens:

Uitgeverij Grace Publishing House
ISBN 9789492234865
Aantal blz 416
Prijs: € 22,95

Extra:

Lees het leesfragment