Historische romans

Witemeyer, Karen – Kerst bij de Archers

Deel 4 van de serie De Archer Brothers. Hiervoor verschenen Strootjesbruid, Buitgemaakt en Boven verwachting

Inhoud:

Palestine, 1893. Het is de dag voor Kerst en dat is altijd een bitterzoete dag voor Jim en Cassie Archer, die drie jaar eerder op kerstavond hun kindje verloren. Maar ondanks het stille verdriet verheugen ze zich op de feestdag, omdat ze die samen met de andere Archers zullen vieren. Als iedereen bij het huis van Travis en Meredith is gearriveerd, neemt Cassie, die de favoriete tante van de Archer-kinderen is, haar nichtjes mee naar een nabijgelegen schoolgebouw om versieringen te maken voor de kerstboom die de mannen en oudste jongens van plan zijn die middag om te hakken.

Maar aan de gezellige knutselmiddag komt abrupt een einde wanneer een wanhopige, zwangere vrouw die op de vlucht is voor een gevaarlijke bandiet om hulp vraagt. En dan is er een kerstwonder – en de hele Archer-clan – nodig om ervoor te zorgen dat het kindje dat op deze feestdag geboren wordt geen gevaar overkomt …

Waardering:

De hele Archerfamilie komt bij elkaar voor kerst op de boerderij van Travis en Meri. Voor Jim en Cassie is het altijd een moeilijke tijd, omdat ze drie jaar terug hun zoontje hebben verloren in deze tijd van het jaar. Toch genieten ze ook van het samen-zijn met de familie. 

Cassie heeft een knutselidee dat ze met de nichtjes gaat uitvoeren in de school voor bevrijde slaven. Ze zijn lekker bezig als er ineens een vrouw verschijnt die moet bevallen van haar baby. Ze wordt achtervolgt door de vader van de baby, een gevaarlijke bandiet. Daar komt nog bij dat ze uitgeput is en veel bloed heeft verloren. Het wordt een hele spannende situatie. 

Kunnen Jim en zijn broers Cassie en de baby redden?

Alhoewel het verhaal zich rond kerst afspeelt is dit boekje natuurlijk het hele jaar door te lezen. Het is leuk om te zien hoe het nu met de Archerbroers gaat. Het geloof heeft een belangrijke grijke plaats, maar ook humor en liefde zijn goed aanwezig. 

Gegevens:

Uitgeverij Grace Publishing House
ISBN 9789492234681
Aantal blz: 112
Prijs: € 8,95