Eigentijdse romans

Starns Clark, Mindy & Meissner, Susan – De hoefsmid van de Amish

 Inhoud:

Zes jaar geleden is de moeder van Priscilla Kinsinger omgekomen bij een tragisch ongeval. Het tienermeisje was daardoor zo van slag dat ze elders bij familie is ondergebracht. Nu keert Priscilla als volwassen vrouw terug naar Lancaster County in de hoop de dood van haar Mamm, waarvoor ze zich altijd verantwoordelijk heeft gevoeld, te kunnen afsluiten.

De getalenteerde paardenbehandelaar Jake Miller, die stage loopt als hoefsmid bij de familie Kinsinger, ligt al snel overhoop met de mooie, maar emotioneel gecompliceerde Priscilla. Hij geeft de voorkeur aan de luchthartige, gemakkelijke Amanda Shetler, de jonge vrouw die hij het hof maakt. Maar zijn baas is de oom van Priscilla, dus als hij Jake en Amanda vraagt om zijn nicht te helpen weer in contact te komen met de jongeren in de gemeenschap, hebben ze eigenlijk geen andere keus dan aan dat verzoek te voldoen.
Verbazingwekkend genoeg voelt Jake, als hij tijd met Priscilla doorbrengt, zich tot haar aangetrokken. Zoals hij probleempaarden behandelt, zo wil hij ook haar ‘behandelen’ en overtuigen dat ze geen schuld had aan haar moeders dood. Wat hij echter ontdekt, zet alles op zijn kop wat betreft zijn overtuigingen over diepgaande emoties, de reikwijdte van vergeving en de ware aard van liefde.

 

Waardering:

Jake Miller, van wie we iets lazen in De bruidegom van de Amish, loopt stage in de smederij van de familie Kingsinger, waar hij ook woont.  Hij gaat om met Amanda Shetler en is van plan met haar te trouwen. Maar dan krijgt de familie Kingsinger een logé. Hun nichtje Priscilla komt naar Lancaster County na zes jaar weg te zijn geweest. Priscilla heeft het niet makkelijk. Al jong verloor ze haar vader wat later ook haar moeder. Priscilla voelt zich schuldig aan de dood van haar moeder. Niemand weet wat de dag van het ongeluk precies is gebeurd.
Hoewel Priscilla erg op zichzelf is en moeilijk te doorgronden is, hebben Jake en zij goede gesprekken. Ze delen ook hun passie voor paarden.
Maar dan vertrekt Priscilla, Amanda verbreekt de relatie en er is geen plaats meer voor Jake in de smederij. Alles zit hem tegen.
Vlak voor Priscilla vertrok heeft ze Jake veel stof tot nadenken gegeven. En Jake gaat nadenken en komt ontdekt dingen bij zichzelf waar hij van het bestaan af wist.
Waar in de meeste Amish-boeken vol staan met ‘keukentafelgesprekken met eigengebakken koekjes’ is dit een boek vanuit een heel andere hoek. Veel speelt zich af bij de smederij en vooral tussen de paarden. Ook wordt veel geschreven vanuit Jake, een man dus. Een blik op het Amish leven vanuit een ander perspectief!
Een mooi verhaal al had er hier en daar wel iets meer vaart in mogen zitten. Anderzijds past deze stijl wel bij het Amish leven.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064512216
Aantal pagina’s: 368
Prijs: € 20.90